News

Fabrica importantă din România care se închide. Făcea produse găsite în toate magazinele. Angajații vor primi compensații

Un cunoscut gigant a decis să-și închidă una dintre fabricile din România, însă vor fi făcute investiții în unitățile din Oiejdea - Alba sau alte județe.
15.06.2024 | 11:59
Fabrica importanta din Romania care se inchide Facea produse gasite in toate magazinele Angajatii vor primi compensatii
Fabrica importantă din România care se închide. Făcea produse găsite în toate magazinele. Angajații vor primi compensații. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Este vorba despre grupul Lactalis România, care a decis să închidă activitatea la Miercurea Ciuc, acolo unde investiția venea la pachet în 2016 cu preluarea Covalact. Cu toate acestea, grupul va investi masiv în fabricile rămase, mai exact cea din Oiejdea (Alba), Sfântu Gheorghe (Covasna), Câmpulung Moldovenesc (Suceava) și Tunari (Ilfov).

Fabrica importantă din România care se închide după mulți ani de activitate

”Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi, iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis.

ADVERTISEMENT

Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români”, a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, conform Zf.ro.

În fabrica din Miercurea Ciuc munceau 95 de angajați, care acum își vor căuta de muncă. Partea bună e că vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile care sunt deja prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective care avea avea loc în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Grupul Lactalis închide o fabrică din Miercurea Ciuc

”De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională şi suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activităţii unităţii, aceasta va continua să opereze la nivelul curent”, au completat reprezentanții Lactalis.

Această decizie nu va afecta în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România, pentru că sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici românești ale grupului. Așadar, românii vor avea parte în continuare la aceste produse și nu vor fi afectați în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Fabrica din Miercurea Ciuc, Lactate Harghita, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 55,9 milioane de lei, la un profit de 1 milion de lei și un număr mediu de 92 de angajați. Lactate Harghita fusese cumpărată în 2016 alături de Covalact de Grupul Lactalis de la fondul de investiții SigmaBleyzer.

Grupul Lactalis România are peste 2.000 de angajaţi, cu un total de opt branduri româneşti consacrate (Zuzu, Albalact, Covalact de Ţară, LaDorna, Fulga, Rarăul, Bardezzi, Horeca Top) şi branduri internaţionale recunoscute (President, Galbani, Leerdammer, Parmalat, Santal).

ADVERTISEMENT

Grupul Lactalis, care a investit peste 60 de milioane de euro în piața românească în ultimii cinci ani, este cel mai mare colector de lapte la nivel local, cu peste 244 de milioane de litri de lapte anual. Grupul Lactalis vinde anual peste 220.000 de tone de produse finite și are o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat