News

Fabrica mare care se construiește în România. Va fi amplasată strategic și este așteptată o capacitate de producție uriașă

Se construiește o fabrică mare în România. Aceasta va avea un rol chele în economia țării și va aduce o mulțime de locuri de muncă
31.03.2025 | 16:43
Fabrica mare care se construieste in Romania Va fi amplasata strategic si este asteptata o capacitate de productie uriasa
Fabrica mare care se construiește în România. Sursă foto: Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fabrica mare care se construiește în România va avea un rol extrem de important. Construcția va dura în jur de 12 luni și se va afla în județul Dolj. Unde mai exact și ce se va produce aici?

Unde va fi amplasată fabrica mare care se construiește în România

Proiectul este dezvoltat de compania Lucagro Transport, care activează în domeniul cultivării cerealelor. Fabrica mare se construiește în comuna Leu, județul Dolj, la doar 30 de kilometri de Craiova.

ADVERTISEMENT

Aceasta va fi amplasată în apropierea Gării CFR Jianca, în satul Zănoaga, pe un teren de aproximativ 9.585 de metri pătrați. Conform celor mai recente informații, ea se va afla chiar lângă baza de depozitare a cerealelor deja administrată de Lucagro Transport

Fabrica mare care se construiește în România ar urma să aibă șase zone de producție. Fiecare în parte va avea un rol cheie, mai exact de decojire semințe, oresare ulei, peletizare, filtrare ulei, desmucilaginare ulei, îmbuteliere.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește capacitatea de producție estimată, aceasta este de 5 până la 10 tone de ulei vegetal pe zi. Evident, vor fi disponibile și câteva locuri de muncă. Mai exact, pentru operarea fabricii vor fi angajate patru persoane.

Ce se va produce la noua fabrică

Aici se va produce ulei îmbuteliat practic. Pe de altă parte, procesul de fabricație va genera două produse secundare. Este vorba despre șrot, care este un subprodus cu conținut ridicat de substanțe nutritive, folosit ca hrană pentru animale.

ADVERTISEMENT

Al doilea produs în reprezintă practic peleții din coji de semințe, cu putere calorică mare, care pot fi utilizați ca material combustibil. Astfel, producția este una cât se poate de interesantă.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că dincolo de locurile noi de muncă care vor apărea, proiectul va aduce și alte beneficii comunității. Spre exemplu, producția agricolă din regiune va fi valorificată și va exista și o diversificare a activității economice.

Direcția de Sănătate Publică Dolj (DSP) a explicat că impactul asupra sănătății populației va fi unul minim. Totodată, disconfortul generat de activitatea din fabrică ar urma să fie de asemenea unul cât se poate de redus.