Fabrica din România care în ultimii ani a devenit un veritabil lider pe piața europeană se află la Timișoara. Produsele sale unicat se vând pe bandă rulantă la export.
În ciuda situației economice dificile, în România încă mai există afaceri de succes cu zeci de mii de angajați, cu profituri importante și cu produse extrem de apreciate de piața externă.
Una dintre acestea este Automotive Continental, parte a renumitului grup german Continental AG. Unitatea de producție cu sediul la Timișoara asigură un loc de muncă pentru mii de români. Compania a reușit să se impună pe piața europeană, cu producții record.
În perioada 1999-2023, Automotive Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activitățile din România. S-a axat pe trei domenii de producție: componente auto, anvelope și tehnologii.
De-a lungul anului 2023, compania Automotive Continental a avut o cifră de afaceri impresionantă de 41,4 miliarde de euro. Firma deține în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări.
La începutul acestui an, megafabrica Automotive Continental din Timișoara a bifat o performanță de excepție în istoria sa tehnologică. Mai exact, a atins un reper impresionant de 1.000.000 de unități produse ale sistemului multidisplay.
”Inovația continuă a fost cheia succesului acestui produs, iar fabrica din Timișoara a demonstrat excelență în producția de înaltă precizie și eficiență. În spatele fiecărei unități produse stă o echipă de specialiști care au combinat tehnologia de ultimă oră cu un proces de fabricație riguros și atent controlat.
Producerea unității cu numărul 1.000.000 este o reușită excepțională pentru noi toți. Aceasta confirmă dedicarea colectivă și hotărârea de a menține cele mai înalte standarde în industria automotive”, a declarat Lucian Mărgineanu, Plant Manager al fabricii.
Fabrica din Timișoara anunță, pe site-ul oficial, că echipele de angajați ”analizează și implementează soluții avansate de învățare automată, colectând date pentru a compara deciziile umane cu cele automate, facilitând astfel integrarea roboților colaborativi în procesul de producție”.
Dacă ne referim la sistemul multidisplay dezvoltat, reprezentanții companiei spun că acesta nu este doar ”un simplu avans tehnologic”, ci ”o reală experiență holistică pentru șoferi și pasageri”.
Noul produs combină instrumentele tradiționale de bord cu sistemul inovativ de navigație, multimedia sau conectivitate. Sistemul oferă o experiență interactivă pentru utilizatori, într-o singură unitate sofisticată și intuitivă.
Pentru șoferi, acest ecran vine cu un design curbat, ecran tactil și asistență prin cameră, integrată. Tehnologia mai permite optimizarea spațiului pe bord, simplifică interacțiunea utilizatorului cu tehnologia vehiculului, oferind o experiență mult mai fluidă și adaptată nevoilor actuale.
În România, compania Continental AG mai are și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, firma avea peste 20.300 de angajați. Peste o treime dintre ei erau ingineri și informaticieni.
Pe platforma online oficială, Continental a anunțat că va continua să angajeze personal în funcție de proiectele sale viitoare și va adopta măsurile necesare pentru a nu fi afectați de criza economică și de instabilitatea pe piața muncii.