News

Fabrica mare din România care se închide după ani întregi de activitate. Toți angajații vor fi concediați odată cu dizolvarea ei

O cunoscută fabrică din România se închide. Este vorba despre fabrica deținută de compania franceză PO Lighting Systems, prin furnizorul OPmobility.
03.06.2024 | 07:59
Fabrica mare din Romania care se inchide dupa ani intregi de activitate Toti angajatii vor fi concediati odata cu dizolvarea ei
Fabrica mare din România care se închide după ani întregi de activitate. Toți angajații vor fi concediați odată cu dizolvarea ei. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Francezii vor închide divizia Plastic Omnium Lightning Systems din Iași, iar toți oamenii vor fi dați afară. Specialiștii vorbesc despre un declin al pieței de mașini electrice, care începe să se resimtă puternic și în țara noastră. Mai mult, producătorul vorbește despre necesitatea de a reduce și optimiza costurile de cercetare-dezvoltare.

Fabrica mare din România care se închide după ani întregi de activitate

Conform Profit.ro, investitorul francez vrea să se concentreze mai mult pa această divizie de cercetare-dezvoltare, inclusiv cea de software, cu scopul de a asigura rentabilitatea și dezvoltarea pe termen mediu și lung a diviziilor care pot fi profitabile. Conform Profit.ro, societatea Plastic Omnium va fi dizolvată, astfel că toate posturile vor fi dizolvate și toți angajații vor fi concediați.

ADVERTISEMENT

Firma din Iași e specializată în fabricarea de echipamente electrice de iluminat pentru autotutirmse și a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit de 470.000 de lei, la un număr total de 43 de angajați. La nivel global, grupul OPmobility are 152 de fabrici și 40 de centre de cercetare-dezvoltare în aproape 30 de țări.

Reprezentanții companiei vorbesc despre un total de 40.500 de angajați și venituri de 11,4 miliarde de euro în anul precedent. Specialiștii vorbesc despre o mare problemă a pieței auto din Europa. Această piață se confruntă cu costuri foarte ridicate, o creștere economică lentă și o scădere a subvențiilor în domeniul vehiculelor electrice.

ADVERTISEMENT

O mare problemă pe care o au producătorii europeni e concurența neloială pe care le-o fac chinezii. Mașinile produse în această țară au prețuri mult mai accesibile, la fel cum se întâmplă cu mai tot ce este produs în China. Astfel, Lauren Favre, CEO al OPmobility, a avertizat recent că oamenii tind să evite mai nou modelele de auto electrice care sunt prea scumpe.

Piața mașinilor electrice se zdruncină la nivel mondial

În acest context, furnizorii de componente auto și producătorii de vehicule au avut tot mai multe discuții aprinse, astfel că presiunea asupra prețurilor a fost resimțită la nivel global. Cu toate acestea, în ciuda acestor provocări și a presiunii, compania franceză și-a propus să mențină prețurile componentelor sale la un nivel competitiv.

ADVERTISEMENT

Francezii vor să contracareze costurile ridicate ale forței de muncă și ale energiei, conform sursei citate. OPmobility era cunoscut anterior drept Plastic Omnium și este considerat un mare furnizor de echipamente auto de top, care livrează componente inclusiv pentru Tesla, dar și pentru producătorii de camionete, camioane, trenuri și avioane.

Piața automobilelor electrice pare să se zdruncine și în contextul în care unii lideri importanți, printre care fostul președinte SUA Donald Trump, au anunțat că se opun cu vehemență automobilelor electrice. În urmă cu câteva zile, fostul președinte Donald Trump a susținut public că mașinile electrice ”nu funcționează”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cel care speră să ajungă din nou președinte a promis că va distruge politicile președintelui Biden care încurajează producția și vânzările de automobile electrice și a spus că va aplica un ”tarif de 100 la sută” pe mașinile electrice importate din Mexic atunci când se va reîntoarce la Casa Albă.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”