News

Fabrica uriașă din România care oprește producția. Ce se întâmplă cu angajații

Fabrica uriașă din România care oprește producția. Ce se va întâmpla cu angajații în continuare. Decizia luată de conducerea companiei.
09.05.2024 | 07:25
Fabrica uriasa din Romania care opreste productia Ce se intampla cu angajatii
O fabrică uriașă din România care își oprește producția. Sursa foto: Pixabay, dcbusiness.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fabrica uriașă din România care oprește producția și a luat o decizie în privința angajaților. Ce se întâmplă cu lucrătorii, după ce s-a spus că li s-a cerut să-și dea demisia?

Fabrica uriașă din România care oprește producția. Decizia luată în privința angajaților

Este vorba despre grupul german Leoni, producător de cablaje pentru industria auto. Acesta va închide fabrica din Luduș, județul Mureș. Angajatorul le-a oferit două variante lucrătorilor, și anume demisia sau relocarea la fabrica din Arad, după cum a precizat recent Agerpres.

ADVERTISEMENT

Leoni este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri și sisteme de cabluri. C0mpania produce și sisteme conexe pentru sistemul auto, precum și pentru alte industrii.

Grupul de firme are aproximativ 95.000 de angajați în 27 de țări. În 2022, vânzările au fost de 5,1 miliarde de euro. În România, sunt aproximativ 12.000 de angajați și 70 de milioane de euro au fost virați către bugetul de stat, fiind cel mai mare angajator de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

În România, compania are 10 fabrici, în Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș. Din portofoliul său fac parte unii dintre cei mai importanți producători auto la nivel mondial. Aproximativ 3.000 dintre furnizori sunt locali.

Compania susține, însă, că nu a cerut nimănui să-și dea demisia și a transmis un punct de vedere. Reprezentanții au precizat că decizia a fost luată după reducerea comenzilor pentru fabrica din Luduș.

ADVERTISEMENT

“Aşa cum am precizat anterior, în comunicatul de presă referitor la situaţia de la Luduş, decizia de a oferi posibilitatea detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei, a transmis Andrei Rusu, Head of Communication Leoni România, în cadrul unui comunicat pentru aceeași sursă.

Angajații nu ar fi fost puși să semneze pentru a renunța la drepturile lor

În cadrul articolului este citat domnul Sergiu Stoica, care a fost prezent astăzi (n.r. 7 mai 2024) la manifestare. Domnia sa a dat declaraţii mass media, declaraţii care nu reflectă realitatea.

ADVERTISEMENT

Afirmaţia ‘iar oamenii sunt îngrijoraţi pe motiv că li s-ar fi oferit doar două opţiuni: transferul la fabrica din Arad sau demisia’ – este complet neadevărată. Angajaţilor Leoni Luduş nu li s-a cerut demisia în niciun fel.

Mai mult decât atât, oferirea unui bonus de relocare, cazare şi transport gratuit până la locul de muncă şi înapoi demonstrează că depunem toate eforturile pentru a le asigura tuturor continuitatea în muncă”, a mai transmis Andrei Rusu.

În plus, acesta a transmis că afirmația făcută de Sergiu Stoica, și anume că “li s-ar fi dat să semneze tot felul de hârtii prin care ar renunţa la drepturile lor”, nu ar fi adevărată. Compania susține că angajații nu au fost puși să semneze renunțarea la drepturile pe care le au.

“Vă precizăm că domnul Stoica nu este angajat Leoni şi nu cunoaştem calitatea în care domnia sa face declaraţii publice pe un subiect pe care, se pare, nu îl cunoaşte. Declaraţiile sale prejudiciază relaţia cu angajaţii şi sunt de natură a instiga, prin prezentarea unor informaţii false în spaţiul public”, a mai transmis Andrei Rusu.

Acesta a mai spus, totodată, că discuțiile cu organizarea sindicală au fost demarate încă de săptămâna trecută. Vor fi luate decizii astfel încât angajaților să li se asigure toate drepturile legale.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se...
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se ocupă Andrea şi Alessandro: Nu trebuie să le fie ruşine!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în...
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în fața a mii de oameni
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici...
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici nu se compară cu cât primea înainte de suspendarea pentru dopaj
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”