Fotbal international

Fabrizio Miccoli, coşmarul lui Dinamo în dubla cu Benfica din 2007, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare! Sentinţa a venit pentru legături cu Mafia din Italia

08.01.2020 | 23:55
Fabrizio Miccoli cosmarul lui Dinamo in dubla cu Benfica din 2007 condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare Sentinta a venit pentru legaturi cu Mafia din Italia
ADVERTISEMENT

Fabrizio Miccoli este un nume de care fanii lui Dinamo nu-şi aduc aminte cu prea mare plăcere. Fostul fotbalist, autor al unui gol în dubla cu Benfica din 16-imile Cupei UEFA în sezonul 2006-2007, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, fiind acuzat într-un dosar care are legătură cu Mafia din Italia.

Fabrizio Miccoli, fostul jucătorul al lui Benfica, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Miercuri, Fabrizio Miccoli şi-a aflat sentinţa într-un dosar în care era acuzat de extorcare în stil mafiot. Fostul fotbalist al lui Benfica a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Faptele s-au petrecut în perioada 2010-2012, când italianul juca la Palermo.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a apelat la Mauro Lauricella, fiul unui mafiot italian, pentru a-i recupera o datorie de 20.000 de euro, banii care trebuiau să fie plătiţi de Andrea Graffagnin, om de afaceri din Palermo. Suma provenea din vânzarea unui club din oraşul italian, iar fotbalistul fusese cel care intermediase afacerea.

Banii trebuiau să ajungă la Giorgio Gasparini, fost fizioterapeut al lui Palermo şi cel care deţinea clubul de noapte. La pronunţarea sentinţei, Fabrizio Miccoli nu a fost prezent, iar anterior declarase că este nevinovat. “A fost doar o favoare făcută unui prieten, într-o manieră elegantă”, spunea fostul fotbalist.

ADVERTISEMENT

A marcat singurul gol al manşei tur din dubla Benfica – Dinamo

În sezonul 2006-2007, Dinamo a ajuns până în 16-imile de finală din Cupa UEFA, unde s-a duelat cu Benfica. Italianul evolua la formaţia lusitană, fiind împrumutat de Juventus, şi a marcat singurul gol al manşei tur, în minutul 90, după ce a ratat câteva ocazii monumentale. Meciul retur a adus o nouă înfrângere pentru “câinii”, scor 1-2, după ce Cătălin Munteanu adusese speranţa în tabăra dinamoviştilor cu un gol marcat în prima repriză.

Chiar dacă nu primeam golul, tot trebuie să marcăm la Bucureşti. Ăsta este fotbalul, câteodată e nedrept. Nu cred că Dinamo a câştigat un portar, am luptat toţi pe teren”, declara Bogdan Lobonţ la finalul meciului de la Lisabona.

ADVERTISEMENT

Fabrizio Miccoli şi-a încheiat cariera în Malta

Cariera profesionistă a lui Fabrizio Miccoli a început în 1996, când a debutat pentru Casarano, echipă din Serie D. De-a lungul carierei, atacantul italian a mai evoluat pentru Ternana, Juventus, Perugia, Fiorentina, Benfica, Palermo, Lecce şi Birkirkara (Malta).

În 2003 a câştigat singurul trofeu din carieră, Supercupa Italiei cu Juventus, într-o finală cu AC Milan. Atacantul a bifat 53 de minute în meciul jucat la New Jersey şi a fost schimbat cu Mauro Camoranesi. Pentru naţionala Italiei, Miccoli a jucat zece meciuri în perioada 2003-2004.

ADVERTISEMENT
  • 211 goluri a marcat Fabrizio Miccoli în întreaga carieră