Fotbal intern

Fabulos! Clauza de reziliere din contractul lui Mirel Rădoi la FRF! E la fel de scump ca singurul transfer pe bani al lui Rednic la Dinamo. EXCLUSIV

06.05.2019 | 18:54
Fabulos Clauza de reziliere din contractul lui Mirel Radoi la FRF E la fel de scump ca singurul transfer pe bani al lui Rednic la Dinamo EXCLUSIV
Cât este clauza de reziliere pe care Mirel Rădoi o are în contractul cu FRF. Selecționerul U21 trebuie să o achite dacă alege să plece la Craiova sau la altă echipă de club înainte de expirarea contractului cu FRF, în vara lui 2020. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul antrenor FCSB are o cotă foarte bună după ce a reușit calificarea la Campionatul European din Italia cu naționala de tineret a României. FANATIK a aflat cât este clauza de reziliere pe care Mirel Rădoi o are în contractul cu FRF! Suma este una mai mult simbolică, astfel că orice club interesat cu adevărat de serviciile sale o poate plăti fără bătăi de cap.

Cât este clauza de reziliere pe care Mirel Rădoi o are în contractul cu FRF! Rămâne doar dacă vrea el

Mirel Rădoi este un tehnician la modă în fotbalul românesc. După experiența mai puțin reușită de la FCSB, Rădoi a ajuns în staff-ul naționalei U21, iar ulterior a fost numit selecționer, după plecarea lui Daniel Isăilă. FRF și antrenorul au ajuns la un acord rapid și, pentru situația nedorită în care una dintre părți ar fi dorit să încheie mai devreme contractul, au stablit și o clauză de reziliere. “A fost prima condiţie pe care eu am pus-o, să existe o clauză indiferent. Asta a fost propusă imediat după ce a plecat Dani şi eu am zis din punctul meu de vedere trebuie să ne asigurăm că situaţii de genul ăsta, dacă se va întâmpla, să avem posibilitatea, ca în momentul în care X decide să plece, să dea o sumă de bani cu care noi să putem să angajăm pe unul la fel de bun ca el. Era culmea ca o clauză pe care şi eu am propus-o să zic ‘La mine nu e valabilă’. Am spus ‘Nea Mihai, din punctul meu de vedere, când va trebui să negociem cu unul din antrenorii pe care eu, federaţia, dumneavoastră i-am ales, în momentul în care va începe şi va spune cât îmi daţi salariul, va fi primul tăiat de pe listă’. Înseamnă că el vine să îşi facă un CV, să vadă cât ia salariul şi mai puţin performanţele”, dezvăluia Mirel Rădoi.

Și președintele FRF, Răzvan Burleanu, a admis existența acestei clauze de reziliere: “Toți antrenorii care activează în cadrul Federației Române de Fotbal au clauze de reziliere. Daniel Isăilă, spre exemplu, a trebuit să plătească o sumă de bani. Cred că nu a fost fericit când a plecat, dar asta este. Am convenit cu Mirel Rădoi că angajamentul său cu Federația Română de Fotbal nu este doar pentru campania în curs, ci inclusiv pentru noua campanie, care va începe în toamnă. Atât eu, cât și Mirel Rădoi ne dorim să continuăm și după Campionbatul European din Italia”. FANATIK a aflat cât este clauza de reziliere pe care Mirel Rădoi o are în contractul cu FRF. Sursele noastre susțin că antrenorul trebuie să achite 50.000 de euro către federație în cazul în care dorește să rupă unilateral înțelegerea. Suma este una infimă și este aceeași pe care Mircea Rednic, spre exemplu, a plătit-o pentru singurul transfer pe bani efectuat de Dinamo de la revenirea sa, Reda Jaadi de la Antwerp.

Mirel Rădoi ascultă imnul la naționala U21
Mirel Rădoi a reușit o performanță deosebită, calificând echipa U21 la Campionatul European din Italia. Sursa foto: Hepta.ro

E dorit la Craiova: “Am discutat cu Mihai Rotaru”

Această informație este vitală în condițiile în care mai multe cluburi din Liga 1 Betano au pus ochii pe Mirel Rădoi. Una dintre echipele care l-au contactat pe selecționerul U21 este Craiova. Patronul Mihai Rotaru caută un înlocuitor după plecarea lui Devis Mangia, iar numele lui Rădoi a fost printre primele care i-au trecut prin gând. Tehnicianul a recunoscut discuțiile, dar a dezvăluit că nu are de gând să dea curs vreunei propuneri de la echipe de club până în vara anului 2020. Rădoi susține că își dorește să continue munca la nivel de selecționer și că din acest motiv a refuzat și o ofertă suculentă din zona Golfului.

“Am vorbit cu Mihai Rotaru. Nu că îmi trimite contractul, e mult spus. Am avut discuţii cum am avut şi cu alţi patroni din Liga 1. Dar mesajul meu a fost la fel către toţi. Mai devreme de iunie 2020 nu voi merge la nicio echipă. Cum la fel am refuzat ofertă din Arabia Saudită după dubla cu Portugalia şi Bosnia, cum la fel am refuzat din Emirate după dubla cu Ţara Galilor şi Liechtenstein, la fel voi refuza indiferent de echipă până în vara anului viitor.

De ce? Pentru că vreau neapărat să particip la CE. Vreau să particip la campania următoare cu cei născuţi 98-99 pentru că eu cred că va trebui ca în momentul de faţă, din păcate la nivel internaţional nu mai avem performanţă cu echipele de club Şi atunci eu cred că a venit şi rândul nostru, echipele naţionale prin calificări să tragem după noi şi echipele de club şi atunci e normal ca eu să merg şi cu următoarea campanie de calificare. Şi dacă doamne fereşte nu vor mai fi şanse de calificare pentru 2020, voi fi primul care ridică mână şi voi spune Răzvan e momentul să aduceţi alt antrenor care să creeze propria strategie pentru ceea ce urmează”, a mărturisit Mirel Rădoi.

7 meciuri are Mirel Rădoi ca selecționer U21

29 de partide a antrenat Mirel Rădoi la FCSB, până să se despartă de echipa lui Gigi Becali

Tags: