Premier League

Fabulos! Premier League, contract de miliarde de euro pentru drepturile TV! Ce pericol se ascunde în spatele banilor

03.04.2019 | 08:53
Fabulos Premier League contract de miliarde de euro pentru drepturile TV Ce pericol se ascunde in spatele banilor

Fabulos! Premier League este la un pas să semneze un nou contract de pe urma căruia să încaseze câteva miliarde de euro pentru drepturile TV! Mai exact, noua înțelegere ce ar urma să expire în 2022 ar aduce în campionatul englez de fotbal peste 4 miliarde de euro. Contractul negociat de reprezentanții Premier League s-ar ridica la o sumă incredibilă – nu mai puțin de 4 miliarde și 600 de milioane de euro vor intra în conturi.

Fabulos! Premier League, contract de miliarde de euro pentru drepturile TV!

Presa engleză este cea care a scris totul despre noul contract. Acesta ar aduce o creștere cu 25% față de precedenta înțelegere, dar nu toate lucrurile sunt în regulă. Astfel, în mod evident, contractul ar fi în beneficiul a 6 mari cluburi. Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham și Liverpool vor încasa cu 88 de milioane de euro mai mult decât celelalte cluburi din Premier League.

De altfel,  jurnaliștii din Albion notează că dacă acești parametri se vor respecta se va crea un imens decalaj între echipele care sunt deja bogate în Premier League și formațiile din partea a doua a clasamentului. „Atenție! Granzii vor avea într-adevăr o pâine în plus de mâncat, dar în același timp ce ne facem cu ceilalți? Riscăm să avem două campionate diferite într-o singură ligă”, au scris ziariștii.

Fabulos! Premier League, contract de miliarde de euro pentru drepturile TV! Premier League
Premier League este cel mai scump campionat din lume

Două formaţii – minus la apel

Două formații nu se vor putea bucura mai deloc de noua înțelegere financiară. Astfel, Huddersfield și Fulham sunt matematic retrogradate în liga a doua engleză. Prima nu a reușit să strângă decât 14 puncte în cele 32 de etape scurse până acum. Burnley și Southampton, cu victoriile din această rundă, au ajuns la 33 de puncte, astfel că Huddersfield și dacă va reuși să adune maximum în ultimele șase etape, nu poate strânge mai mult de 32 de puncte.

Fulham a pierdut și ea la Watford și a rămas cu 17 puncte, prea puține pentru a mai putea spera la o minune în acest sezon. De altfel, ultimele jocuri ale echipei antrenată de Scott Parker au adus numai înfrângeri pe linie.
* 2 formaţii sunt oficial retrogradate din Premier League