Sport

Fabulos! Record de asistență all-time pe Arena Națională la meciul de retragere al Generației de Aur!

Meciul de retragere al Generației de Aur a adus un record de asistență all-time pe Arena Națională, într-o atmosferă de gală și o reprezentație fabuloasă pe gazon.
25.05.2024 | 23:17
Fabulos Record de asistenta alltime pe Arena Nationala la meciul de retragere al Generatiei de Aur
Recordul all-time de asistență pe Arena Națională, doborât / Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Generația de Aur și-a luat adio de la fani, care au avut ocazia de a-i vedea la lucru pe Hagi & Co. ultima oară sub tricolor. Atmosfera de vis a bătut orice așteptări ca energie, dar și ca statistică.

Record de asistență all-time

Evenimentul a adus pe stadion un număr impresionant de suporteri, care fie i-au văzut în 1994 live, fie îi omagiază pentru prima oară. Pe Arena Națională au fost 54.967 de suporteri, iar cifra bate orice record.

ADVERTISEMENT

Arena Națională s-a deschis publicului în anul 2011, iar de atunci a avut ocazii în care a fost plină ochi. Însă, recordul, deținut până acum de FCSB, a fost doborât de meciul Generației de Aur.

FCSB deținea recordul all-time de câteva săptămâni, din meciul cu CFR Cluj, scor 0-1, în care au primit trofeul de campioană. Bucureștenii au fost susținuți din tribune de un număr impresionant de fani, care au celebrat cu echipa lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a atras un număr maxim de fani de 54.364, care au susținut-o într-un meci cu Finlanda. Partida conta pentru preliminariile EURO 2016, când Ovidiu Hoban a egalat în ultimele minute.

Atmosferă de excepție pe Arena Națională

Fanii veniți pe Arena Națională au făcut o atmosfera de invidiat pentru meciurile oficiale ale cluburilor autohtone. Cu un crainic extrem de energic, suporterii au cântat, au avut coregrafii speciale și au făcut valuri mexicane.

ADVERTISEMENT

De altfel, în minutul 5 al partidei, suporterii și jucătorii l-au omagiat pe Didi Prodan. Fostul fotbalist, decedat în urmă cu 8 ani, a fost omagiat de fani printr-o coregrafie specială, sub privirie fiului lui.

Goluri de senzație pe Arena Națională

Meciul de retragere al Generației de Aur a încântat cu cinci reușite superbe în plasele porții. Rivaldo a înscris un gol fantastic, cu un șut de la marginea careului care a planat în poarta „tricolorilor“.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru a ieșit și el la rampă, care a înscris un gol superb, asemănător cu cel al lui Rivaldo. Gheorghe Hagi și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, printr-un penalty perfect executat.

„Regele“ a trimis tare, cu forță și încredere, pe centrul porții starurilor internaționale și a egalat, scor 2-2. Trio-ul de antrenori Hagi-Munteanu-Gâlcă a adus un gol fabulos. Faza s-a finalizat printr-o verticalizare a lui Hagi, o centrare a lui Dorinel și un gol cu capul al lui Gâlcă.

ADVERTISEMENT