News

FaceApp, aplicația care îmbătrânește utilizatorii, investigată de FBI! Cum s-au apărat producătorii ruși

19.07.2019 | 15:45
FaceApp aplicatia care imbatraneste utilizatorii investigata de FBI Cum sau aparat producatorii rusi

FaceApp, aplicația care îmbătrânește utilizatorii este investigată acum de FBI! Devenită cea mai folosită aplicație din lume în ultimul timp, Face App a atins cota de peste 100 de milioane de utilizatori. Lansată de o companie rusească, aceasta a devenit în scurt timp senzația din online, dar nu toată lumea este mulțumită de amploarea ei. Un senator din Statele Unite ale Americii avertizează acum asupra riscurilor la care se expun cei care o folosesc.

FaceApp, aplicația care îmbătrânește utilizatorii, investigată de FBI!

Mai exact, senatorul Chuck Schumer a cerut FBI sa investigheze modul cum salveaza aplicatia datele din telefoanele celor care o folosesc. Astfel, pentru ca aplicatia sa aplice filtrele de imbatranire pe pozele utilizatorilor, are nevoie sa acceseze toate datele din memoria telefonului. Cum sediul companiei se află tocmai la Sankt Petersburg, americanii sunt acum convinsi ca datele pot fi folosite in scopuri obscure.

Mai mult de atât, americanii spun că în acest moment softurile de recunoastere faciala sunt atat de avansate incat pot deveni o amenintare la adresa sigurantei nationale. “FBI trebuie sa investigheze aceasta aplicatie pentru securitatea nationala si incalcarea de intimitate, pentru ca milioane de cetateni americani au folosit-o. E o aplicatie detinuta de o companie din Rusia, iar userilor li se cere accesul pe deplin si irevocabil la datele personale si fotografii“,  a scris Chuck Schumer pe o rețea de socializare.

FaceApp, aplicația care îmbătrânește utilizatorii, investigată de FBI! Aplicație
Mai mulți lideri politici și fondatorul Facebook au fost și ei „îmbătrâniți”. Sursa foto – facebook

Cum se apără cei de la FaceApp

Nu se termină aici pentru că CNN a anunțat că toți candidatii partidului democrat la alegerile prezidentiale din 2020 au fost rugati sa nu foloseasca aceasta aplicatie de teama unei amenintari. În replică, cei de la FaceApp au răspuns deja acuzatiilor. “Toate pozele sunt sterse din serverul nostru in 48 de ore, iar datele nu sunt partajate cu alte companii. Chiar daca sediul companiei este in Rusia, datele nu sunt transferate aici.

Noi nu urcam in server toate pozele utilizatorilor, ci doar poza selectata de acesta. Acest lucru se poate verifica usor cu orice instrument de retea de pe internet”, e comunicatul celor de la Wireless Lab, compania care detine FaceApp.