News

Facebook a introdus noi obligații pentru anumiți utilizatori. Ce schimbare importantă a apărut

Schimbare importantă la conturile de Facebook. Compania a transmis ce utilizatorii sunt obligați să se autentifice în doi pași. Dacă nu fac acest lucru până la finalul anului, pot pierde conturile.
03.12.2021 | 13:53
Facebook a introdus noi obligatii pentru anumiti utilizatori Ce schimbare importanta a aparut
ADVERTISEMENT

Compania anunța faptul că dorește să facă obligatorie autentificarea cu doi factori în cazul conturilor care sunt într-o mare risc de a fi sparte de hackeri.

Decizia vine pentru a extinde Facebook Protect, programul de securitate al rețelei de socializare care are dezideratul de a proteja acele conturi care sunt expuse la un risc mai mare.

ADVERTISEMENT

Este vorba aici despre jurnaliști, apărători ai drepturilor omului sau chiar oficiali guvernamentali. De asemenea, prin această inițiativă se dorește și ca autentificarea cu doi factori să fie simplificată, și în același timp securitatea oferită să fie cea mai înaltă cu putință.

„2FA (n red. two-factor authentication) este o componentă atât de importantă a apărării online a oricărui utilizator, așa că dorim să facem acest lucru cât mai ușor posibil”, a spus Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate la Facebook.

ADVERTISEMENT

Extinderea acestui program a însemnat mai precis că peste 1,5 milioane de persoane care au conturi pe rețeaua de socializare în 50 de țări au ales să folosească autentificarea cu doi factori, de la lansarea proiectului pilot, în 2018 și până acum.

Programul Facebook Protect a fost lansat înainte alegerilor din 2020 din Statele Unite.

Ce este autentificarea cu doi factori de la Facebook. Cei care nu o implementează pot pirde contul

Ce este mai exact autentificarea cu doi factori? Aceasta cere mai multe date, anume pe lângă numele de utilizator și parola, aceasta solicită un cod temporar care este primit pe telefon sau care poate fi generat cu o aplicație specializată în acest sens.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie precizat și faptul că cei care nu se vor conforma acestei măsuri și nu activează autentificarea cu doi factori până la sfârșitul anului 2021 vor pierde accesul la contul de Facebook.

Vestea bună este că acesta poate fi redobândit rapid după ce autentificarea cu doi factori este implementată.

ADVERTISEMENT

„Pentru a contribui la creșterea numărului de înscrieri la 2FA, trebuie să mergem dincolo de creșterea gradului de conștientizare sau încurajarea înscrierii.

Aceasta este o comunitate de oameni care stau în puncte foarte critice în dezbaterea publică și sunt foarte vizați, așa că pentru propria lor protecție, probabil că ar trebui să permită 2FA”, a mai precizat șeful politicii de securitate la Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: