News

Facebook a picat. Unde poți să verifici ce probleme are rețeaua socială

Rețeaua de socializare Facebook a picat luni seara la nivel mondial. FANATIK îți spune unde poți să verifici ce probleme are platforma online.
04.10.2021 | 22:15
Facebook a picat Unde poti sa verifici ce probleme are reteaua sociala
Facebook a picat. Unde poți să verifici ce probleme are rețeaua socială. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni seara, în jurul orei 18.00 (ora României) utilizatorii serviciilor de social media Facebook, Instagram și Whatsapp nu şi-au putut accesa conturile în mai multe părţi ale lumii.

Știrea a făcut ocolul planetei și al rețelelor sociale rivale, în frunte cu Twitter. Cele trei rețele au postat fiecare mesaje în care dau asigurări că fac tot posibilul pentru remedierea problemelor.

ADVERTISEMENT

În cele ce urmează, FANATIK îți spune unde poți să verifici ce probleme are rețeaua socială Facebook, atât pe plan intern, cât și internațional.

Facebook a picat. Unde poți să verifici ce probleme are rețeaua socială

După ora 18.00, sute de mii de internauți au semnalat problemele de logare pe Facebook pe site-ul Downdetector.com.

ADVERTISEMENT

Vârful ”reporturilor” la nivel mondial a fost atins la ora 19.02, atunci când un total de 124.512 de conturi au apărut că au sesizat problemele de logare pe platforma de social media.

Reațeaua Facebook a înregistrat probleme și în a doua parte a lunii trecute: pe 20, 21 și 28 septembrie. Toate au fost rezolvate în termen considerabil mai scurt decât problema curentă.

ADVERTISEMENT

În România, numărul reclamațiilor venite de la utilizatori pe Downdetector.ro era de aproape 5.000. Vârful a fost atins în jurul orei 19:01, când erau înregistrate 4.801 sesizări.

Care ar putea fi cauza căderii Facebook și al celorlalte rețele

Potrivit presei internaționale, problemele gigantului digital Facebook ar putea avea la bază o eroare din interiorul companiei.

ADVERTISEMENT

Problema de funcționare a site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (n.r. sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor.

În acest an, în luna iulie, o problemă similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri, transmite Reuters.

Deocamdată, experți în securitate care urmăresc situația spun că problema tehnică ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Facebook a recunoscut că utilizatorii întâmpină probleme în accesarea aplicațiilor sale, dar nu au furnizat niciun fel de detalii despre natura problemei sau câți oameni au fost afectați de întrerupere.

”Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, a spus Facebook, într-un mesaj pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Tags: