News

Facebook a explicat de la ce a pornit defecțiunea privind distribuirea fotografiilor și video

04.07.2019 | 10:54
Facebook a explicat de la ce a pornit defectiunea privind distribuirea fotografiilor si video

Facebook a anunțat la începutul zilei de joi că site-ul este din nou operațional 100%, după ce o pană majoră i-a afectat mai multe servicii, printre care se numără Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp. Asta după ce milioane de utilizatori din diferite regiuni ale globului s-au plâns că nu puteau distribui fotografii și video și nici nu le puteau vedea pe niciuna dintre rețelele de socializare ale lanțului Facebook.

Facebook a explicat defecțiunea care a apărut miercuri pe toate site-urile pe care le deține

În mod ironic sau nu, Facebook a explicat pe… contul oficial de Twitter momentul în care au rezolvat problemele pe care le aveau pe site: „Problema a fost de atunci rezolvată şi ar trebui să funcţionăm din nou 100% pentru toată lumea”, a anunţat reţeaua socială pe Twitter la ora 00:06 GMT (02:06, ora României) joi, moment când și-a exprimat regretul pentru “orice neplăcere” legată de această pană.

Potrivit website-ului DownDetector, care înregistrează pene afectând diferite servicii de internet, utilizatorii platformelor Facebook au putut observa că primele dificultăţi au apărut în jurul orei 12:00 GMT. Un purtător de cuvânt al Facebook a explicat că o “operaţiune de mentenanţă” a provocat accidental întreruperea funcţionării și a împiedicat astfel partajarea fotografiilor şi videoclipurilor, potrivit mass-media americane.

Facebook a adus explicații privind defecțiunea apărută miercuri *foto: hepta.ro

CIA s-a amuzat de gafa comisă de facebook

Cei mai mulți utilizatori care s-au plâns de problema întâmpinată de site-urile platformei Facebook (Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp) au fost în Europa și America de Nord. Nu doar persoanele fizice, dar și companiile au fost afectate de această eroare. Printre organizațiile care au glumit pe seama acestei erori a fost și CIA-ul, care a scris pe Twitter: „Da, suntem afectaţi de #instagramdown şi noi. Nu, nu noi am provocat-o. Nu, nu vă putem ajuta. Aţi încercat să opriţi şi să reporniţi?”, s-a amuzat agenția de informații americană.

Nu este prima dată când Facebook are probleme. La mijlocul lunii martie, site-ul a cunoscut cea mai lungă pană din istoria sa de aproape 24 de ore, din cauza unei probleme a serverelor.  Facebook susţine că are 2,7 miliarde de utilizatori activi lunar pe toate platformele sale.

Tags: