News

Facebook face schimbări majore. Ce funcții noi îi așteaptă pe utilizatori

01.04.2021 | 10:21
Facebook face schimbari majore Ce functii noi ii asteapta pe utilizatori
ADVERTISEMENT

Facebook anunţă schimbări majore în legătură cu modul în care funcţionează secţiunea News Feed. Concret, noile instrumente le vor permite utilizatorilor să modereze mult mai ușor comentariile și să treacă rapid de la o categorie la alta.

De asemenea, cel mai recent update al platformei de socializare va extinde funcția ”De ce văd asta?” la postările sugerate și va oferi mai multe detalii cu privire la alte funcții de control lansate recent, precum ”Cele mai recente” și ”Favorite”.

ADVERTISEMENT

Practic, internauții pot stabili cine are dreptul să comenteze la o anumită postare publică, alegând dintr-un meniu opțiunea potrivită. În felul acesta, nu doar că se vor simți în siguranță, dar vor purta conversații mai relevante cu membrii comunității.

Facebook vine cu funcții noi pentru utilizatori

News Feed-ul încearcă să pună utilizatorii în legătură cu tot ceea ce contează pentru ei: persoanele importante, conținutul interesant și lumea din jur. Pe cale de consecință, prietenii adăugați, paginile apreciate, grupurile și lucrurile cu care interacționează definesc în fiecare zi felul în care arată această secțiune.

ADVERTISEMENT

Există mai mulți factori care influențează postările recomandate în News Feed:

  •  Interacțiunile similare: o postare îți poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacționat cu aceasta au interacționat și cu același grup, aceeași Pagină sau postare cu care ai interacționat și tu;
  •  Subiecte similare: dacă ai interacționat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să îți recomandăm postări legate de subiectul respectiv. De exemplu, dacă ai apreciat sau ai comentat o postare de pe o Pagină despre baschet, s-ar putea să îți sugerăm alte postări despre baschet.
  • Locație: este posibil să ți se recomande o postare în funcție de locul în care te afli și de persoanele din apropierea ta cu care interacționezi pe Facebook.

Noile schimbări, care vor fi implementate în următorul update, vin la doar câteva zile după ce Mark Zuckerberg a dat explicaţii în faţa senatorilor americani. Una dintre întrebări viza tocmai la felul în care Facebook alege ce anume pot să vadă internauții în aplicație.

ADVERTISEMENT

Unii susţin că algoritmii care ne oferă conţinut ne fac mai nervoşi, pentru că acest lucru este bun pentru afaceri. Nu este deloc adevărat.

Cred că diviziunea pe care o vedem în prezent vine ca o consecință a mediului politic şi a felului în care media care împarte America. Trebuie să recunoaştem acest lucru, dacă vrem să facem progrese”, a explicat fondatorul gigantului social media.

ADVERTISEMENT
Tags: