Facebook a lansat o nouă aplicaţie. Doar anumiţi utilizatori o pot folosi

Pentru a concura aplicatia Snapchat, care este folosita de foarte multi tineri, Facebook a lansat Lifestage.

Programul permite adolescentilor sa realizeze un fel de jurnal video prin postarea unor videoclipuri scurte ca raspunsuri la intrebari despre biografia lor, scriu theverge.com si techcrunch.com.

Aplicatia a fost realizata de Michael Sayman, 19 ani, manager de proiect in cadrul Facebook care a explicat pentru portalul TechCrunch ca a dorit sa realizeze o replica a versiunii de inceput a retelei Facebook care era restrictionata adolescentilor. Pentru a reda aproape similar perioada respectiva Lifestage are restrictie de varsta, utilizatorii care au 22 de ani sau mai mult vor putea doar sa vada profilul unui utilizator al aplicatiei si nu vor putea comunica cu alti utilizatori.

Michael Sayman spera ca popularitatea aplicatiei Lifestage sa creasca prin intermediul folosirii acesteia mai ales in liceele americane. Lifestage permite utilizatorului sa selecteze liceul in care invata, insa nu va putea vedea ce utilizatori sunt online decat daca cel putin 20 de adolescenti care invata in acel liceu folosesc aplicatia.

Portalul theverge.com scrie ca aplicatia a aparut si ca urmare a obsesiei pe care Facebook o are fata de platforma Snapchat, care este extrem de populara in randul tinerilor. In aceasta luna, Instagram, detinuta tot de Facebook, a lansat serviciul Instagram Stories pentru a concura Snapchat Stories. Anterior, Facebook lansase mai multe aplicatii, precum Slingshot, Riff, Poke, tocami pentru a reduce baza de utilizatori ai Snapchat, insa fara succes.

sursa: stirileprotv.ro