News

Facebook lansează Libra, o nouă monedă virtuală. Cum poate fi folosită

19.06.2019 | 09:18
Facebook lanseaza Libra o noua moneda virtuala Cum poate fi folosita

Rețeaua de socializare, Facebook s-a aliat cu 27 de organizații din toată lumea și au înființat asociația non-profit, dar și crearea unei monede virtuale noi. Ambele poartă numele Libra, iar anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg printr-o postare pe pagina sa personală.

Cum poate fi folosită moneda virtuală, Libra

Facebook alături de alte 27 de organizații din lumea întreagă au pus bazele unui asociații non – profit, Libra și au creat o nouă monedă virtuală, numită tot Libra. Misiunea asociației este de a crea o infrastructură financiară globală simplă pentru miliarde de oameni din întreaga lume. Mark Zuckerberg a scris pe pagina personală de socializare că, moneda virtuală Libra are la bază tehnologia blockchain și va fi lanasată anul viitor.

De asemenea, moneda virtuală poate avea un impact pozitiv în viața oamenilor având în vedere că nu avem întotdeauna la noi bani lichizi, acces la o bancă internațională sau la servicii financiare. Un alt avantaj al monedei virtuale ar fi faptul că nu vor exista comisioane în cazul transferurilor. Fondatorul Facebook spune că, în ziua de azi există aproximativ 1 miliard de oameni care nu cont bancar, dar au telefon mobil. Aspirăm să facilităm tuturor să trimită şi să primească bani la fel cum poţi utiliza aplicaţii pentru a trimite mesaje şi fotografii în timp real. Pentru a facilita acest lucru, Facebook înfiinţează o filială independentă numită Calibra, care va crea servicii care vor permite trimiterea, cheltuirea şi economisirea în moneda Libra, începând cu un portofel digital care va fi disponibil în WhatsApp şi Messenger, precum şi ca aplicaţie individuală, începând de anul viitor”, a explicat Zuckerberg.

Așadar, filiala Calibra va funcționa exact ca și ceilalți furnizori de servicii de plăți. Informațiile furnizate de calibra vor fi păstrate separat de informațiile pe care le furnizează platforma Facebook în prezent. Calibra le va permite oamneilor să transfere moneda Libra oricui deține un smartphone, gratuit sau la un cost foarte mic. ”În timp sperăm să oferim mai multe servicii oamenilor şi companiilor, cum ar fi plata facturilor prin apăsarea unui buton, cumpărarea unei cafele prin scanarea unui cod sau clătoriile cu transporturile publice fără a avea nevoie de cash sau de o cartelă de metrou”, a mai scris Zuckerberg.

Această monedă are la bază tehnologia blockchain, iar planul este de a fi lansată în 2020.
Facebook lansează propria monedă virtuală, Libra, dar și asociaţia non-profit, numită tot Libra
Sursa foto: hepta.ro

Și alte companii vor realiza servicii care vor utiliza moneda virtuală, Libra

Se pare că, multe alte companii vor prelua exmplul Facebook și vor construi servicii proprii care vor utiliza moneda virtuală, libra. Printre acestea se numără companii de plăți precum: Mastercard, PayPal, PayU, Stripe şi Visa, dar şi serviciile populare Booking, eBay, Farfetch, Lyft, Spotify şi Uber. Pe lângă acestea companii de criptomonede ( Anchorage, Coinbase, Xapo şi Bison Trails), organizații non-profit, dar și firme de investiții vor contribui la inovațiile în rețeaua Libra.Sperăm să avem peste 100 de membri co-fondatori ai Libra Association în momentul lansării reţelei, anul viitor”, a scris fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg le-a mulțumit companiilor, organizațiilor, dar și instituțiilor academice care fac parte din Libra Association.Vom oferi o protecţie împotriva fraudelor, astfel încât oamenii care vor pierde monedele Libra să fie despăgubiţi. Credem totodată că este important ca oamenii să aibă posibilitatea de a alege, aşa că veţi avea opţiunea de a utiliza portofele ale unor terţe părţi din reţeaua Libra. Ştim că este o iniţiativă şi o responsabilitate majoră şi suntem hotărâţi să o facem bine. Am colaborat cu factori de decizie şi experţi din domenii precum incluziunea financiară, economie, securitate, confidenţialitate şi tehnologie blockchain şi vom continua să le ascultăm opiniile în timp ce analizăm cea mai bună modalitate de progres.”
Tags: