News

Facebook, obligat să închidă cât mai multe conturi. Vezi care sunt cele mai vizate

03.08.2020 | 13:39
Facebook obligat sa inchida cat mai multe conturi Vezi care sunt cele mai vizate
ADVERTISEMENT

Facebook a fost obligat să închidă cât mai multe conturi. Vorbim despre o decizie luat chiar de Curtea Supremă a Braziliei.

Instanța a solicitat ca toate conturile de Facebook din lume, care îl susţin pe preşedintele ţării, Jair Bolsonaro, să fie obligatoriu închise.

ADVERTISEMENT

De menționat că reprezentanții rețelei de socializare și-au manifestat imediat dezacordul. Aceștia spun că măsura este una împotriva drepturilor de liberă exprimare.

Facebook, forţat de Curtea Supremă din Brazilia să închidă toate conturile din lume care îl susţin pe Jair Bolsonaro

Vă readucem aminte că în luna mai, un judecător le-a ordonat celor de la Facebook să închidă 12 conturi care îl susţin pe Bolsonaro.

ADVERTISEMENT

Conform acestuia, conturile nu făceau altceva decât distribuie fake news-uri împotriva judecătorilor. Aceeaşi solicitare a fost trimisă şi către Twitter.

Nu mai puțin de 16 conturi au fost vizate pentru închidere în cazul acestei rețele. Nu s-a terminat aici – ca răspuns în faţa refuzului, Curtea Supremă a Braziliei a amendat Facebook cu suma de 368.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Banii au fost solicitați pentru că rețeaua nu a blocat conturile din toată lumea, ci doar conturile de pe teritoriul Brazilei.

Mai mult de atât, la această sumă și așa considerată uriașă de cei de la Facebook, s-au mai adăugat şi aproximativ 20.000 de dolari pentru fiecare zi în care platforma social media nu s-a conformat solicitării.

ADVERTISEMENT

De menționat că Facebook se întoarce asupra solicitării, dar oferă şi un răspuns prin care justifică decizia finală de a se conforma cerinţei.

„Având în vedere că un sediu local a fost ameninţat, nu avem alternativă, deci vom respecta decizia de a bloca conturile la nivel global, însă vom ataca în instanţă solicitarea Curţii Supreme”., au spus oamenii lui Zuckerberg

 

 

ADVERTISEMENT