News

Facebook și Instagram au picat joi! Utilizatorii nu mai pot vedea postări sau trimite mesaje

18.04.2019 | 14:50
Rețelele de socializare au picat din nou, azi, 18 aprilie

Probleme din nou cu rețelele de socializare! Facebook și Instagram indică erori uriașe. Din păcate, în ultima perioadă s-a mai întâmplat acest lucru. Rețelele sunt astăzi, joi, indisponibile. Dragoș Stanca, specialist în digital media, a declarat despre problemele precedente a fiind avarii de gravitate “medie”. Probleme s-au mai arătat în datele: 17 aprilie, 15 aprilie, 14 aprilie, 13 aprilie, 12 aprilie, 10 aprilie. De asemenea, erorile nu au încetat în lunile precedente.

Facebook și Instagram au picat din nou, azi!

Facebook și Intagram întâmpină din nou erori uriașe. Azi, 18 aprilie, rețelele de socializare menționate sunt total indisponibile. Internauții n-au mai putut să se folosească de cele două de la orele 14:40. Dragoș Stanca a declarat la Digi 24, în problemele precedente, că ar fi vorba de o avarie de gravitate medie.

“De regulă, când un gigant de tipul Google sau Facebook are o problemă de acest tip, având în vedere că bazele de date și adserverele și serverele sunt răspândite în întreaga lume, e foarte dificil să cadă la nivel global, de obicei sunt afectate doar anumite regiuni și nici din acele regiuni nu înseamnă că toată lumea e afectată direct”, a explicat Dragoș Stanca.

Facebook și Instagram au picat astăzi
Facebook și Instagram au picat astăzi

Specialist în digital media, despre erorile rețelelor de socializare

“În ceea ce privește securitatea datelor, dacă nu este ceva foarte serios, de obicei lucrurile acestea se țin în spatele ușilor închise, mai spune Dragoș Stanca.

Uneori e vorba de atacuri externe, alteori este vorba despre greșeli umane, în alte cazuri este vorba despre schimbări de configurare în data centere care conduc la astfel de erori, chiar dacă este vorba de companii extrem de mari și de „bogate”. La ele lucrează foarte mulți oameni și oamenii mai sunt supuși erorilor”, a specificat Dragoș Stanca.