News

Facebook vrea să limiteze conversațiile toxice. Cum ai putea să rămâi fără glas pe rețeaua socială

Facebook vrea să împiedice dezvoltarea conversațiilor toxice de pe platformă, cu noi unelte pentru administratorii de grupuri.
16.06.2021 | 18:53
Facebook vrea sa limiteze conversatiile toxice Cum ai putea sa ramai fara glas pe reteaua sociala
ADVERTISEMENT

Facebook introduce noi unelte pentru moderatorii grupurilor, prin intermediul cărora încearcă să tempereze conversațiile toxice.

Astfel de conversații au potențialul de a devia foarte repede de la subiectul inițial. În aceste momente, în care rețeaua socială este criticată în termeni duri pentru faptul că nu face destul pentru a împiedica răspândirea informațiilor false pe platformă, unelte de limitare a conversațiilor prea aprinse sunt binevenite.

ADVERTISEMENT

Astfel, moderatorii și administratorii grupurilor vor avea posibilitatea de a limita posibilitatea anumitor utilizatori de a posta mesaje pentru o anumită perioadă de timp. Există și varianta în care pot fi limitate toate comentariile noi la o anumită postare.

Noile funcții se bazează și pe un sistem de inteligență artificială care poate identifica discuțiile contencioase și nesănătoase ce au loc în comentarii.

ADVERTISEMENT

Această unealtă este denumită Conflict Alerts, iar Facebook spune că este în teste. Ar trebui să funcționeze similar cu Keyword Alerts, care îi ajută pe administratorii de grupuri să creeze alerte ce se declanșează dacă utilizatorii folosesc anumite cuvinte.

Încă nu e foarte clar modul exact de funcționare a a noii funcții, dar Facebook susține că aceasta se folosește de învățare automatizată pentru a urmări mai multe semnale, cum ar fi durata de răspuns și volumul comentariilor, pentru a determina dacă interacțiunile dintre utilizatori sunt sau pot deveni negative.

ADVERTISEMENT

Sisteme cu inteligență artificială: utile, dar departe de perfecțiune

Conflict Alerts ar putea folosi un sistem AI similar cu cel deja introdus de Facebook pe site pentru a identifica limbajul instigator la ură.

Astfel de sisteme sunt însă departe de a fi perfecte, fiind încă relativ incapabile să depisteze umorul, ironia și argoul.

ADVERTISEMENT

Moderatorii primesc și alte unelte noi pentru a supraveghea mai bine grupurile pe care le administrează. Aceștia au acces la un nou panou de control, care oferă o prezentare generală a postărilor, a membrilor și a comentariilor raportate.

Vor fi disponibile și noi sumare ale membrilor, care conțin informații despre activitatea fiecărui membru în grupul respectiv, dar și dacă au avut comentarii sau postări șterse din acel grup, conform theverge.com.

Există și o nouă funcție, Admin Assist, care moderează automat comentariile. Astfel, administratorii vor putea restricționa cine poate lăsa comentarii, dar pot suspenda și posibilitatea de publicare a anumitor linkuri, astfel încât să fie evitat spamul cu pagini promoționale, de exemplu.

ADVERTISEMENT
Tags: