Fotbal intern

Facebook Watch, în România! Celebra platformă realizează un scurt documentar despre derby-ul Dinamo – U Craiova

20.07.2019 | 22:37
Facebook Watch in Romania Celebra platforma realizeaza un scurt documentar despre derbyul Dinamo  U Craiova

Facebook a sosit în România pentru a realiza un scurt documentar despre derby-ul Dinamo – U Craiova, programat duminică, de la ora 21:00. Materialul va fi difuzat ulterior prin platforma video a celebrei companii americane, Facebook Watch. 

Facebook Watch, în România! Scurt documentar despre Dinamo – U Craiova

Facebook dorește să le arate oamenilor din întreaga lume cum se pregătește un derby al fotbalului românesc și va încerca să surprindă toate momentele importante din jurul unui asemenea meci, pe care fanii nu au ocazia să le vadă la TV.

Facebook Watch este o platformă lansată în august 2017, al cărei principal scop este acela de a rivaliza cu YouTube, brand deținut de Google. Conform previziunilor specialiștilor, Watch ar putea să genereze pentru Facebook venituri de peste 12 miliarde de dolari până în 2022.

Facebook Watch planuieste sa transmita cele mai tari competitii sportive
Facebook Watch planuieste sa transmita cele mai tari competitii sportive

Prin Facebook Watch, userii pot vedea deja o mulțime de seriale, documentare, filme, dar și competiții sportive. Deși momentan transmite în direct doar competiții ce le stârnesc interesul americanilor, cei de la Facebook plănuiesc să cumpere în viitorul apropiat și drepturile TV pentru marile competiții fotbalistice din Europa. De altfel, Facebook a făcut un pas uriaș în acest sens, obținând drepturi exclusive în America Latină asupra anumitor partide din noul sezon al Ligii Campionilor.

Documentarul realizat de Facebook despre Dinamo – U Craiova poate fi urmărit în cursul zilei de marți pe platforma Watch. Ultimele partide dintre Dinamo și Craiova au produs mereu spectacol în tribune, dar și multe goluri. Fiecare echipă și-a câștigat meciul de acasă cu 3-0 în sezonul anterior.

Duelul nu vine deloc într-un moment bun pentru „câini”. Patronul Ionuț Negoiță face tot posibilul să scape de club, iar în plan sportiva echipa suferă, pierzând cu 0-5 împotriva Viitorului în prima etapă a noului sezon din Liga 1.