News

Factură la telefon de 70.000 de lei, primită de o femeie din Sighet. Cum s-a ajuns la suma astronomică. Video

O femeie din Sighet a avut o surpriză foarte neplăcută când a primit ultima factura pentru abonamentul de telefonie mobilă. Trebuie să plătească 70.000 de lei, deși habar n-are cum s-a ajuns la suma astronomică.
28.06.2022 | 18:38
Factura la telefon de 70000 de lei primita de o femeie din Sighet Cum sa ajuns la suma astronomica Video
Femeia din Sighetu Marmației speră să nu fie nevoită să achite factura uriașă. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor de la sighet247.ro, ea a crezut că nu vede bine. Uluiala cauzată de suma enormă a fost atât de mare încât femeia a simțit nevoia să arate factura vecinilor.

Orange a transmis că trebuie să plătească factura

În cele din urmă s-a convins că nu era nicio greșeală de tipărire și trebuia să plătească 70.000 de lei. Astfel, abonata a mers la un punct de lucru al companiei de telefonie mobilă, sperând că acolo se va lămuri situația.

ADVERTISEMENT

Angajatele pe care le-a întrebat nu au știut ce să-i spună, așa că s-au adresat mai departe superiorilor. După câteva ore de așteptare a venit și răspunsul. Unul foarte dur.

Femeia a fost informată că nu a fost nicio eroare și că trebuie să plătească 70.111,19 lei. Mai departe, abonata s-a întrebat cum a fost posibil, în contextul în care abonamentul ei nu depășea 100 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT
Foto: sighet247.ro

Angajatele i-au transmis că este posibil ca telefonul să fi fost virusat. Din această cauză, dispozitivul ar fi inițiat apeluri cu nume din țări exotice. Pusă în fața acestei situații, familia femeii a solicitat prezența unui avocat.

Între timp, reprezentanții companiei Orange au blocat numărul de telefon până la achitarea integrală a facturii. La rândul său, avocatul a formulat o cerere în scris către compania de telefonie mobilă.

ADVERTISEMENT

S-a apelat la un avocat

Au fost cerute explicații și se așteaptă răspunsul oficial pentru a se putea acționa în consecință. În acest context, jurnaliștii sursei citate s-au întrebat de ce compania de telefonie mobilă nu a acționat blocând cartela când a observat creșteri importante ale costurilor? În plus, Sighet 247 a solicitat companiei Orange România un punct de vedere oficial cu privire la cele relatate.

Altfel, la 10 mai, Orange își avertiza clienții despre tentativele de fraudă în care e folosit numele companiei. În același context, la secțiunea ”Prevenirea tentativelor de fraudă”, se arăta ce se întâmpla în cazul apelurilor pierdute pe telefon de la numere necunoscute. În prim-plan erau apelurile cu prefixe internaționale din zone exotice.

ADVERTISEMENT

Apelând înapoi ți se solicită să rămâi cât mai mult timp conectat în convorbire, costurile regăsindu-se ulterior pe factura de servicii. Apelarea acestor numere este decizia ta, dar te informăm că tariful către aceste destinații este ridicat și efectuarea unor astfel de apeluri va duce la creșterea valorii facturii tale telefonice”, se arată pe site-ul companiei Orange.

ADVERTISEMENT
Tags: