Fotbal intern

Facundo Mallo, transferat oficial la Dinamo! Anunțul impresarului

02.04.2019 | 17:50
Facundo Mallo transferat oficial la Dinamo Anuntul impresarului

Fundașul central Facundo Mallo a fost transferat oficial la Dinamo București, după ce a fost testat de antrenorul Mircea Rednic la meciul amical cu formația din Liga 3, Arsenal Tunari. Fotbalistul uruguayan în vârstă de 24 de ani vine în Ștefan cel mare din postura de jucător liber de contract, el nemafiind legitimat la niciun club de la 1 ianuarie, după ce s-a despărțit de formația Club Atletico Torque din țara natală.

Facundo Mallo, transferat oficial la Dinamo

Jucătorul sud-american l-a convins pe Mircea Rednic în zilele cât a fost testat și marți a fost transferat oficial la Dinamo București. Mutarea a fost anunțată pe contul de Facebook de agentul Florin Manea, care a pus și o fotografie cu Facundo Mallo în momentul în care semnează actele cu gruparea din Ștefan cel Mare. Fundașul și-a început cariera în țara natală la echipa Liverpool Montovideo.

După victoria din meciul Dinamo București – FC Hermannstadt 2-0, din etapa a treia a play-out-ului, antrenorul Mircea Rednic a anunțat transferurile lui Facundo Mallo și a albanezului Elvis Kabashi: ”Nu va mai pleca nimeni. Au venit 14 jucători, 15 cu Elvis Presley (n.r. – Elvis Kabashi). A semnat și el, a făcut vizita medicală. Semnează și fotbalistul din Uruguay, mai aveam nevoie de un fundaș central. I-am făcut un contract mic și bun, așa cum ne place nouă. Ne mai trebuie jucători în benzi, în rest cred că am format un nucleu”.

Facundo Mallo în timpul meciului amical Dinamo - Arsenal Tunari
Facundo Mallo în timpul meciului amical Dinamo – Arsenal Tunari

Facundo Mallo și Elvis Kabashi, salarii modeste la Dinamo

În urmă cu trei zile, FANATIK a dezvăluit că ultimii doi jucători aduși de Dinamo București vor primi salarii modeste. Astfel, dacă englezul Jordan Mustoe care și-a reziliat de curând înțelegerea avea un venit lunar de 4.000 de euro, uruguayanul Facundo Mallo și albanezul Elvis Kabashi, care a trecut și prin curtea celor de la Juventus Torino, vor avea salarii de doar 2.000 de euro pe lună.

Sezonul extrem de slab realizat de Dinamo l-a făcut pe Mircea rednic să schimbe aproape în totalitate lotul. El a adus foarte mulți fotbaliști în ultima perioadă, dar unii dintre ei nu au convins și vor pleca la finalul actualului sezon. FANATIK a aflat că pe lista neagră a ”câinilor” se mai află belgianul Reda Jaadi, nigerianul Simon Zenke și portarul francez Parfait Mandanda, fratele mult mai cunoscutului Steve Mandanda.