Piţurcă are tupeu: “Publicul a cerut demisia, dar nu mie…!”

Victor Piţurcă ştie unde s-a pierdut jocul cu Turcia: jucătorii nu au stat bine fizic. Selecţionerul şi-a pierdut încrederea în calificare, spunînd după eşecul din această seară că, în...
10.09.2013 | 23:14
Piturca are tupeu Publicul a cerut demisia dar nu mie
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă ştie unde s-a pierdut jocul cu Turcia: jucătorii nu au stat bine fizic. Selecţionerul şi-a pierdut încrederea în calificare, spunînd după eşecul din această seară că, în acest moment, şansele pentru locul 2 sînt minime.

“Au fost poate prea multe greşeli din partea jucătorilor noştri. E a doua oară cînd avem un meci important la distanţă de trei zile şi nu-l putem duce. Mai mulţi jucători nu au corespuns fizic. Am ratat şi noi nişte goluri. Puteau da Tănase, Goian… Mai avem două jocuri, trebuie să ne pregătim, să le cîştigăm. Sîntem la mîna rezultatelor şi a jocurilor altor echipe. Şansele sînt minime, situaţia s-a schimbat dramatic. Avem şanse puţine pentru locul doi. Şi cele două echipe au meci cu Olanda, dar important e ce facem noi. Marica mi-a spus că e Ok, dar eu prevedeam că nu o să fie la un nivel fizic bun. Era foarte greu ca el să-şi revină. La început m-am gîndit să nu-l bag, dar mi-a spus că poate”, a declarat selecţionerul la GSPTV, la finalul partidei cu Turcia.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-au cerut mie demisia”

La final de joc, suporterii au scandat “Demisia!” pe Naţional Arena.  Piţurcă a anunţat că nu se simte vizitat de scandări, sugerînd că aceştia au scandat la adresa lui Mircea Sandu sau Mitică Dragomir. “Demisia se cere la noi… tot timpul. Şi în iarnă mi s-a cerut. Poate că au avut dreptate suporterii, dar nu ştiu dacă mi-au cerut mie demisia. Am auzit doar demisia pe stadion, dar nu ştiu dacă mi-au cerut-o mie“, a declarat selecţionerul.

Atac la jucători

La final de joc, Piţurcă a atacat mai mulţi jucători. Vizaţi au fost Torje, Pintilii, Chiricheş, Maxim sau Adi Popa. “Nu văd un jucător cum e Pintilii să greşească atît de mult. La fel în cazul lui Torje, mă aşteptam la mult mai mult de la el. Maxim a intrat cu entuziasm, la fel Popa, însă şi ei au greşit foarte mult. Nu e posibil ca Maxim să dea pase cu călcîiul la scorul care era pe tabelă. Chiricheş a greşit. Am luat un gol aiurea. Stancu s-a luptat, dar din păcate nu a reuşit să înscrie”.

ADVERTISEMENT

Supărat pe arbitraj

Toprak a făcut henţ, după şutul lui Stancu, dar arbitrul nu a acordat penalty. Dacă ar fi fost acel penalty acordat, iar Goian marca pe final, Romînia era calificată acum, crede selecţionerul. “Avem meci în Andora, Turcia joacă în Estonia. Putem să trecem pe locul 2, dar noi dacă ne impuneam cu Turcia puteam să nu mai stăm la mîna rezultatelor. Nici şansa nu a fost de partea noastră. Arbitrul nu a dat penalty. Din zece arbitrii, opt dădeau penalty”.

S-a simţit lipsa lui Bourceanu
Suspendat, Bourceanu nu a jucat, iar naţionala a suferit. “S-a simţit lipsa lui Bourceanu, dar cred că nu are sens să analizăm acum prestaţia celui care l-a înlocuit pe el. Naţionala nu trebuie să stea într-unul sau doi jucători. E adevărat, nu avem multe opţiuni, sunt fotbalişti fără meciuri la un nivel foarte înalt”, a mai declarat Piţurcă.

ADVERTISEMENT