Life

Faimoasa bibliotecă de pe plaja din Albena, o atracție pentru mii de turiști. Prima de acest fel din UE

Biblioteca de pe plaja din Albena, prima de acest gen din UE, reprezintă o atracție pentru mii de turiști.
11.07.2021 | 22:00
Faimoasa biblioteca de pe plaja din Albena o atractie pentru mii de turisti Prima de acest fel din UE
ADVERTISEMENT

Inaugurată încă din vara lui 2013, The Library Beach, biblioteca renumitei staţiuni turistice Albena, continuă să reprezinte un punct central de atracție pentru turiști.

Biblioteca vecinilor noștri la sud de Dunăre se remarcă printr-o serie de particularități care o fac unică în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Astfel, accesul la lectură este gratuit pentru toţi turiştii care vin în staţiune. Cărțile expuse sunt atent selectate pentru toate gusturile.

Faimoasa bibliotecă de pe plaja din Albena, o atracție pentru mii de turiști. Prima de acest fel din UE

Pasionații de citit pot parcurge aici: thrillere, mister, memorii şi multe altele potrivite pentru toate vârstele. Special pentru turiştii străini, în bibliotecă se află şi cartea lui Yordan Yovkov intitulată ”Albena”, tradusă în 6 limbi – bulgara, rusă, engleză, germană, română şi franceză.

ADVERTISEMENT

Concepută pentru a încuraja cititul în rândul turiștilor în timpul vacanței de vară, ”Albena’s Beach Library” (Biblioteca de pe Plaja Albena) este în continuă extindere.

Acest lucru se întâmplă întrucât oaspeții sunt încurajați să-și doneze propriile cărți pentru ca ceilalți să se bucure de ele. Astfel, obiectivul administratorilor este de a oferi vizitatorilor o experiență în ceea ce privește schimbul cultural.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu ai terminat de citit o carte, o poţi păstra şi de asemenea, poţi dona bibliotecii cărţi pentru a îmbogăţi colecţia deja existentă.

”În ziua de azi, când totul este computerizat, ne-am decis să ne întoarcem la tradiţii şi să adăugăm încă un plus frumoasei noastre plaje. Oferim oaspeţilor noştri şansa de a se bucura nu numai de soare şi briza mării, dar şi de o lectură plăcută.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca împreună cu ajutorul lor să colectăm cât mai multe cărti şi să dezvoltam astfel pentru următorul sezon cel puţin două noi biblioteci pe plajă”, a declarat Margita Todorova – Director Marketing şi Vanzari, Albena PLC.

Unde este localizată biblioteca din Bulgaria

Librărie din Bulgaria reprezintă un proiect al arhitectului german Herman Kompernas. Aceasta este localizat în fața Hotelului Kaliakra și găzduiește de la literatura bulgară la memoriile și lucrările de ficțiune, potrivit site-ului travelaway.

Biblioteca dispune de 140 de rafturi albe, fabricate dintr-un material special, rezistent la soare și vânt, iar când plouă, aceasta este protejată de o husă de vinil.

ADVERTISEMENT