Sport

Cel mai bogat fotbalist din lume nu mai e liber de contract. Cu ce echipă a semnat: „Nu a contat averea”

Fiul prințului din Brunei și-a găsit angajament după despărțirea de portughezii de la Maritimo. Tocmai a semnat cu o echipă din prima ligă a Thailandei.
25.12.2021 | 12:02
Cel mai bogat fotbalist din lume nu mai e liber de contract Cu ce echipa a semnat Nu a contat averea
ADVERTISEMENT

În ciuda momentelor dificile prin care a trecut, Faiq Bolkiah își continuă aventura în fotbalul mondial. Nu pentru bani, căci averea familiei din care provine este estimată la 28 de miliarde de dolari, ci din pură pasiune.

Cel mai bogat fotbalist din lume a ajuns în Thailanda

După despărțirea de portughezii de la Maritimo, pentru care nu a reușit nici măcar să debuteze în decurs de 18 luni, mijlocașul de 23 de ani originar din Brunei a semnat cu FC Chonburi, formație care evoluează în primul eșalon din Thailanda.

ADVERTISEMENT

E foarte interesant pentru echipa noastră să avem un jucător care a apărut în presă peste tot în lume. Este cel mai bogat fotbalist din lume.

E fiul lui Jeffrey Bolkiah, fratele mai mic al Sultanului Hasnal Bolkiah, din dinastia Brunei, dar nu a contat averea. Noi am fost atenți la valoarea lui, i-am studiat profilul și am avut oportunitatea să discutăm imediat după ce a ajuns în Tailanda.

ADVERTISEMENT

În primul rând, putem confirma că este un adevărat profesionist. Nu a dorit privilegii în plus față de orice alt fotbalist obișnuit”, a declarat Sasit Singtothong, managerul general al echipei.

Totul despre Faiq Bolkiah. A trecut pe la Chelsea, Southampton sau Leicester

Format la Academia lui Southampton, Faiq Bolkiah a făcut pasul spre echipa U18 a celor de la Chelsea, ca mai apoi să evolueze pentru Leicester, în formația U23. Toamna lui 2020 i-a purtat pașii în Portugalia, la Maritimo, dar nici aici nu a avut mai mult noroc.

ADVERTISEMENT

După aproape un an și jumătate, perioadă în care nu i s-a oferit nici măcar șansa de a-și face debutul la prima echipă, s-a despărțit de lusitani, chiar dacă mai avea contract până în vara anului viitor. Cea mai importantă „performanță” a fost atinsă într-un meci cu Sporting din februarie 2021, când a luat loc pe banca de rezerve.

Cotat la 200.000 de euro, conform site-urilor de specialitate, mijlocașul se poate lăuda, în schimb cu 5 selecții și un gol în tricoul echipei naționale a Bruneiului, unde poartă și banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

Eram eligibil și pentru SUA, dar am preferat Bruneiul. Sunt un jucător rapid, căruia îi place să se implice în joc.

Joc în bandă, dar și pe poziția de număr 10. Îmi place jocul direct și să înscriu goluri”, mărturisea acesta, nu cu mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT