News

Fake news grosolan al Dianei Șoșoacă: “70% dintre medici nu vor să se vaccineze”. Care sunt de fapt numerele

04.02.2021 | 22:01
Fake news grosolan al Dianei Sosoaca 70 dintre medici nu vor sa se vaccineze Care sunt de fapt numerele
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost joi autoarea unui fake news în timp ce comenta la Antena 3, în timpul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, situația campaniei de vaccinare din România, declarând că: “din sondajele pe care le știu eu de la jurnaliști, cam 70% dintre medici nu vor să se vaccineze”.

Conform datelor despre campania de vaccinare, la 12 ianuarie erau vaccinate aproximativ 125.000 de persoane, perioadă în care se făcea imunizarea doar cadrelor medicale, conform unei declarații a lui Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

În România, în 2019 existau în sistemul sanitar aproximativ 250.000 de cadre medicale dintre acestea 63.000 fiind medici, iar 17.000 medici stomatologi. În acest fel, în 12 ianuarie deja erau vaccinate jumătate dintre cadrele medicale, în contextul în care imunizarea acestora a continuat și ulterior, dar nu este prima dată când senatoarea AUR se face de râs cu declarațiile sale.

Diana Șoșoacă, fake news grosolan: “Cam 70% dintre cadrele medicale nu vor să se vaccineze”

“Când am venit cu comentarii pe vaccinare, o mare parte din presă m-a contracarat, a zis că sunt anti-vaccinistă. Nu, eu am zis că nu mă vaccinez atâta timp cât există un vaccin experimental, că acesta este unul experimental până în 2023.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt primii care au fost vaccinați, deoarece ei sunt singurii care au cunoștințe medicale, asta s-a spus, nu că ar fi în pria linie. Dar oare medicii știu că sunt expuși la acest experiment?

Când ești expus unui experiment, când ești monitorizat doi ani de zile, cine plătește pentru reacțiile adverse? Firma respectivă nu are nicio responsabilitate orice s-ar întâmpla.

ADVERTISEMENT

Eu am văzut sondaje menționate de jurnaliști în care cam 70% dintre medici nu vor să se vaccineze. Eu primesc sesizări de la medici care spun că sunt condiționați să își păstreze locul de muncă de vaccinare.

Studenții de la UMF spun că sunt condiționați de primirea acestui vaccin pentru a participa la crusuri, toate aceste lucruri există”, a declarat senatoarea AUR Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Senatoarea AUR, despre restricțiile din pandemie: “Eu știu elevi care s-au sinucis”

“Trei copii olimpici care aveau medii de 9.80-10 s-au sinucis. Au lăsat scris că nu ar putea să facă față unui eșec la Bacalaureat și nu ar putea sa mai iasă în stradă, petru că pe perioada pandemiei, din cauza fricii și a panicii nu au putut să învețe.

De aceea eu am susținut mișcarea națională de reprezentare a elevilor, am fost împreună cu ei la discuții alături de membri ai guvernului”, a adăugat Șoșoacă.

ADVERTISEMENT