News
notix pixel id

Fake news grosolan al Dianei Șoșoacă: “70% dintre medici nu vor să se vaccineze”. Care sunt de fapt numerele

04.02.2021 | 22:01
Fake news grosolan al Dianei Șoșoacă:
Fake news grosolan al Dianei Șoșoacă: "70% dintre medici nu vor să se vaccineze" Care sunt de fapt numerele foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost joi autoarea unui fake news în timp ce comenta la Antena 3, în timpul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, situația campaniei de vaccinare din România, declarând că: “din sondajele pe care le știu eu de la jurnaliști, cam 70% dintre medici nu vor să se vaccineze”.

Conform datelor despre campania de vaccinare, la 12 ianuarie erau vaccinate aproximativ 125.000 de persoane, perioadă în care se făcea imunizarea doar cadrelor medicale, conform unei declarații a lui Valeriu Gheorghiță.

În România, în 2019 existau în sistemul sanitar aproximativ 250.000 de cadre medicale dintre acestea 63.000 fiind medici, iar 17.000 medici stomatologi. În acest fel, în 12 ianuarie deja erau vaccinate jumătate dintre cadrele medicale, în contextul în care imunizarea acestora a continuat și ulterior, dar nu este prima dată când senatoarea AUR se face de râs cu declarațiile sale.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, fake news grosolan: “Cam 70% dintre cadrele medicale nu vor să se vaccineze”

“Când am venit cu comentarii pe vaccinare, o mare parte din presă m-a contracarat, a zis că sunt anti-vaccinistă. Nu, eu am zis că nu mă vaccinez atâta timp cât există un vaccin experimental, că acesta este unul experimental până în 2023.

Medicii sunt primii care au fost vaccinați, deoarece ei sunt singurii care au cunoștințe medicale, asta s-a spus, nu că ar fi în pria linie. Dar oare medicii știu că sunt expuși la acest experiment?

ADVERTISEMENT

Când ești expus unui experiment, când ești monitorizat doi ani de zile, cine plătește pentru reacțiile adverse? Firma respectivă nu are nicio responsabilitate orice s-ar întâmpla.

Eu am văzut sondaje menționate de jurnaliști în care cam 70% dintre medici nu vor să se vaccineze. Eu primesc sesizări de la medici care spun că sunt condiționați să își păstreze locul de muncă de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Studenții de la UMF spun că sunt condiționați de primirea acestui vaccin pentru a participa la crusuri, toate aceste lucruri există”, a declarat senatoarea AUR Diana Șoșoacă.

Senatoarea AUR, despre restricțiile din pandemie: “Eu știu elevi care s-au sinucis”

“Trei copii olimpici care aveau medii de 9.80-10 s-au sinucis. Au lăsat scris că nu ar putea să facă față unui eșec la Bacalaureat și nu ar putea sa mai iasă în stradă, petru că pe perioada pandemiei, din cauza fricii și a panicii nu au putut să învețe.

ADVERTISEMENT

De aceea eu am susținut mișcarea națională de reprezentare a elevilor, am fost împreună cu ei la discuții alături de membri ai guvernului”, a adăugat Șoșoacă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri