Sport

Faliment la Dinamo dacă retrogradează în Liga 2?! Cum vor şefii să salveze echipa: “Nu va mai fi păstrat lotul de jucători”. Exclusiv

Dinamo este condamnată să joace baraj şi există un risc uriaş de retrogradare. Pentru "câini" ar fi o lovitură uriaşă care ar duce echipa aproape de faliment, însă oficialii au un plan de urgenţă şi în acest caz.
21.04.2022 | 11:25
Faliment la Dinamo daca retrogradeaza in Liga 2 Cum vor sefii sa salveze echipa Nu va mai fi pastrat lotul de jucatori Exclusiv
Jucătorii lui Dinamo, supăraţi după înfrângerea cu Mioveni. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo nu mai are nicio şansă să rămână în Casa Pariurilor Liga 1 fără baraj. “Câinii” au un sezon mizerabil şi spectrul retrogradării este mai prezent ca niciodată în Şoseaua Ştefan cel Mare. Având în vedere problemele financiare, Liga 2 ar fi un dezastru pentru Dinamo.

Faliment la Dinamo dacă retrogradează în Liga 2?! Cum vor şefii să salveze echipa

Clubul nu ar mai avea veniturile din drepturile tv, care reprezintă un procent important din bugetul echipei şi, având în vedere faptul că echipa trece printr-o nouă insolvenţă, riscul falimentului este cât se poate de real.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a explicat pentru FANATIK faptul că retrogradarea ar fi o lovitură foarte greu de absorbit pentru Dinamo, un club fără investitor care se bazează pe sponsorizări şi pe drepturile tv.

Anunţul lui Zăvăleanu: “Evident nu va putea fi păstrat lotul de jucători, majoritatea fiind de primă ligă”

Reprezentantul administratorului judiciar susţine că există un plan de urgenţă şi pentru această perspectivă sumbră a retrogradării, însă ar însemna o revoluţie la nivelul întregului lot şi tăierea multor cheltuieli:

ADVERTISEMENT

“Chiar dacă nu vreau să mă gândesc, realist fiind și ancorat în realitate, trebuie să iau în calcul această perspectivă deloc plăcută. Evident, lucrurile vor trebui reașezate dacă echipa retrogradează. Din punct de vedere financiar, al salariilor jucătorilor în primul rând.

Evident nu va putea fi păstrat lotul de jucători, majoritatea fiind de primă ligă. Cred că se poate salva situația, dar dacă nu vom avea cât mai repede un investitor, avem nevoie foarte tare de suportul fanilor pentru a susține acest pasaj neplăcut, în condițiile în care nu vom mai încasa bani din drepturi tv”, a spus Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Dinamo, în căutarea unui investitor! Datoriile se ridică la 9 milioane de euro

Dinamo este în căutarea unui investitor care să scoată echipa din situaţia financiară dificilă. “Câinii” au raportat datorii de 9.000.000 de euro în anul 2021, majoritatea dintre ele fiind moştenite de la administraţia spaniolă.

Echipa lui Dusan Uhrin va evolua în ultimele meciuri din play-out cu gândul la meciurile de baraj de la finalul stagiunii. Dinamoviştii nu vor avea o misiune simplă, în condiţiile în care ar putea da peste U Cluj sau Hermannstadt în “dubla” pentru promovare/retrogradare.

ADVERTISEMENT

“Câinii”, la unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie! Au suferit 24 de înfrângeri în campionat

În actuala stagiune, “câinii” au obţinut doar cinci victorii: patru în sezonul regulat şi un succes în play-out. În schimb, Dinamo a înregistrat nu mai puţin de 24 de înfrângeri până acum, pierzând măcar un meci în faţa tuturor echipelor din Casa Pariurilor Liga 1.

  • 2.000.000 de euro pe sezon este suma încasată din drepturile tv
  • 150.000 de euro este fondul de salarii lunar de la Dinamo în acest moment 
ADVERTISEMENT