News

Familia Aurei Ion, plângere penală contra lui Raed Arafat. Ce acuzații aduce familia studentei decedate în accidentul aviatic din Apuseni

13.05.2019 | 13:34
Familia Aurei Ion plangere penala contra lui Raed Arafat Ce acuzatii aduce familia studentei decedate in accidentul aviatic din Apuseni

Aura Ion a suferit o moarte misterioasă în urmă cu cinci ani, în accidentul aviatic din Munții Apuseni. Acum familia ei a deschis o plângere penală împotriva secretarului de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Asta pentru că avocatul care îi reprezintă în instanță nu ar fi avut acces la probele din dosarul catastrofei, iar acum toată povestea ar putea fi clasată la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Familia Aurei Ion va depune o plângere penală contra lui Raed Arafat

„În momentul de față, dosarul ce vizează intervenţia autorităţilor pentru localizarea şi salvarea victimelor se află la Înalta Curte de Casație, care va decide în această săptămână, dacă va fi sau nu clasat, din lipsă de… vinovați!”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion și vicepreședinta Asociației Aura Ion, potrivit Libertatea.

Sora victimei tragicului accident aviatic din Munții Apuseni arată că datele din dosar sunt ținute în continuare secret, deși avocatul familiei a cerut ca informațiile să fie declasificate: „Avocatul familiei nu a avut acces la probe, datele sunt în continuare secretizate, probele au fost alterate, iar plângerile penale, cât și cererea de recuzare a judecătorului Valentin Horia Șelaru au fost respinse. La termenul din 6 martie 2019, avocatul nostru a cerut declasificarea informațiilor clasificate din dosar, dar procurorul Văetiș Marian, reprezentantul Ministerului Public, a susținut că aceste documente nu ar avea legătură cu cauza, deşi acestea se află în dosar”, susține Mariana Ciucă.

Familia Aurei Ion, studenta care a murit în tragedia din Apuseni, îl dă în judecată pe Raed Arafat *foto: hepta.ro

Raed Arafat și Mircea Dușa, dați în judecată de familia studentei decedate în Apuseni

Astfel, acțiunea penală este motivată de faptul că Raed Arafat a cerut intervenția cu avionul SMURD , chiar dacă știa că aparatul de zbor nu era dotat corespunzător pentru intervenții pe timp de noapte și în condiții de ceață, a mai susținut sora Aurei Ion. „La ultimul termen din 17 aprilie 2019, avocatul familiei a solicitat punerea în mișcare a acțiunii penale față de Arafat Raed, secretar de stat în cadrul MAI- Șef Departament Situații de Urgență, Dușa Mircea, ministrul MapN și Grădinaru Dorel, inspector general al IGAV”, se mai arată în sursa citată.

Pe 20 ianuarie 2015, un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la limita dintre județele Alba și Cluj, la peste 1.400 de metri. La bord se afla un echipaj medical care mergea de la București la Oradea, unde ar fi trebuit să preleveze un ficat de la un donator de peste 60 de ani. În urma impactului, pilotul Adrian Iovan a murit la scurt timp iar Aura Ion, studentă la Medicină, a murit înainte să poată fi salvată. De asemenea, au fost răniți copilotul, dar și mai mulți medici.

Tags: