România are motive să fie mândră. La noi în țară există o mulțime de fermieri dornici să ducă mai departe gustoasele produse autentice. Este și cazul familiei Baciu care a transformat pasiunea pentru tradițional într-o afacere de succes.
Produsele tradiționale românești sunt la mare căutare. Din ce în ce mai multe persoane vor să pună pe masă alimente gustoase și proaspete, preparate după rețete pe care doar românii le știu.
Familia Baciu își dedică întregul timp preparării de produse autentice. Familia de oieri din Sibiu a dus pasiunea la un alt nivel, iar în prezent, afacerea lor se bucură de un real succes.
Familia Baciu vinde propriile produse prin intermediul propriului magazin. Situat în Piața Cibin, magazinul familiei atrage clienții ca un magnet. Nici nu este de mirare, având în vedere că produsele de aici arată și miros uimitor.
Pasiunea familiei Baciu pentru produse autentice este pe mâini bune. Cei doi copii, o fată și un băiat sunt pregătiți să ducă afacerea părinților mai departe. Tinerii sunt înscriși la facultăți cu profil agricol și se formează pentru a deveni profesioniștii de mai târziu.
În prezent, ferma Baciu din Sibiu numără nici mai mult, nici mai puțin de 1.700 de oi din rasa Țurcană și Lacaune. Pe lângă aceste ovine, familia Baciu se mai laudă și cu 100 de vaci din rasa Bălțată Românească și 500 de hectare de teren.
Produsele din carne de oaie sunt la mare căutare. Ferma Baciu primește constant cereri de cotlet de oaie, atât din partea consumatorilor fizici, cât și din partea restaurantelor.
”În general, cotletul de berbecuț a început să se ceară, inclusiv avem clienți din partea restaurantelor care solicită de la magazinul nostru acest produs.”, a spus Ioan Baciu pentru agrointel.ro.
Familia Baciu are planuri mărețe și intenționează să extindă lanțul de magazine în mai multe zone ale țării. Având în vedere că produsele marca Ferma Baciu sunt la mare căutate, este evident că magazinele vor avea clienți pe bandă rulantă.
Magazinul din Piața Cibin se axează pe comercializarea produselor ce se obține de la oi. Și anume, brânză, caș, lapte, telemea și carne. Brânza este atât de cerută și de populară, încât familia Baciu a înregistrat Telemeaua de Sibiu IGP.
Produsele comercializate de către familia Baciu sunt de calitate superioară. Animalele de la fermă sunt hrănite cu cele mai bune cereale cultivate pe 100 de hectare de teren chiar de către familia Baciu. De gustul lor se vor convinge și mai mulți români atunci când rețeaua de magazine și va extinde în țară.