Sport

Familia e mai presus de EURO 2020! Kingsley Coman şi Yann Sommer au părăsit naţionalele ca să fie alături de soţii

Kingsley Coman şi Yann Sommer au plecat din cantonamentele naţionalelor Franţei, respectiv Elveţiei. Ambii au lăsat EURO 2020 pentru emoţia naşterii unui copil.
18.06.2021 | 22:59
Familia e mai presus de EURO 2020 Kingsley Coman si Yann Sommer au parasit nationalele ca sa fie alaturi de sotii
Familia e mai presus de EURO 2020! Kingsley Coman şi Yann Sommer au părăsit naţionalele ca să fie alături de soţii
ADVERTISEMENT

Pentru mulţi fotbalişti, participarea la un turneu final poate fi un moment uriaş al carierei, însă sunt şi jucători care pun familia pe primul loc. Este cazul lui Kingsley Coman şi al lui Yann Sommer, care vor deveni tătici în timpul EURO 2020 şi nu au vrut să rateze acestă clipă.

Kingsley Coman şi Yann Sommer au luat pauză de la EURO 2020

Kingsley Coman a primit acceptul UEFA pentru a părăsi cantonamentul Franţei pentru EURO 2020, după ce a aflat că soţia lui va naşte în zilele următoare. Mijlocaşul lui Bayern Munchen nu este titular în selecţionata lui Didier Deschamps, iar în primul meci, contra Germaniei, a rămas pe banca de rezerve până la final.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, Kingsley Coman nu va fi în lotul Franţei pentru meciul cu Ungaria, programat sâmbătă, de la ora 16:00, la Budapesta. După naşterea primului copil al cuplului, fotbalistul de 25 de ani se va întoarce în cantonamentul campioanei mondiale.

Yann Sommer este al doilea fotbalist de la EURO 2020 care devine tată în timpul turneului final. Portarul Elveţiei a plecat din cantonamentul naţionalei la scurt timp după înfrângerea cu Italia, scor 0-3, din etapa a 2-a.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 32 de ani a ajuns deja la Koln, unde soţia acestuia va naşte în aceste zile a doua fetiţă a cuplului. Astfel, Elveţia se va baza, cel mai probabil, pe Yvon Mvogo în meciul decisiv cu Turcia de duminică, programat să se dispute la Baku, de la ora 19:00.

Kingsley Coman are un CV uluitor la 25 de ani

Chiar dacă are 25 de ani, Kingsley Coman se poate lăuda cu un palmares şi un CV uluitor. Mijlocaşul ofensiv a evoluat până acum la PSG, Juventus şi Bayern Munchen, iar în această vară ar putea ajunge la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Kingsley Coman a câştigat 23 de trofee până în acest moment, cel mai important fiind UEFA Champions League în 2020. De altfel, în finala de acum un an, golul victoriei lui Bayern Munchen în faţa lui PSG a fost înscris de fotbalistul francez.

Kingsley Coman a fost în lotul Franţei la EURO 2016, când selecţionata lui Didier Deschamps a pierdut finala în faţa Portugaliei. Fotbalistul lui Bayern Munchen a ratat, din cauza unei accidentări, Campionatul Mondial din 2018, când francezii au cucerit marele trofeu.

ADVERTISEMENT

Mai are doi ani de contract cu Bayern Munchen, dar vrea un salariu mai mare

După ce a fost împrumutat timp de două sezoane de Juventus la Bayern Munchen, bavarezii l-au transferat definitiv pe Kingsley Coman în vara lui 2017. Francezul a semnat un contract până în iunie 2023 cu formaţia de pe “Allianz Arena”, însă acum vrea un acord nou, cu un salariu mai bun.

În prezent, Kingsley Coman are un salariu anual de 8.500.000 de euro la campioana Germaniei, însă vrea să fie plătit cu 18.000.000 de euro în viitor. Presa din Anglia a anunţat că Manchester United vrea să profite şi să-l transfere pe francez, însă conducătorii bavarezilor nu vor să renunţe prea uşor la jucător.

“Noi suntem foarte relaxaţi aici. Cred că plafonul salarial nu va fi depăşit. Dacă nu acceptă, în cele din urmă trebuie să te gândeşti la club. Cu Kingsley mai avem doi ani. Până atunci se mai pot întâmpla multe în lumea asta”, a spus recent Uli Hoeness.

ADVERTISEMENT