Sport

Familia Glazer a stabilit prețul corect pentru vânzarea clubului Manchester United. Cine ar putea să fie noul proprietar

Relația tensionată dintre fanii lui Manchester United și proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, ar putea avea finalitatea dorită de suporteri. Pentru prețul corect ”diavolii” ar putea avea un nou patron.
05.09.2022 | 16:10
Familia Glazer a stabilit pretul corect pentru vanzarea clubului Manchester United Cine ar putea sa fie noul proprietar
Familia Glazer a stabilit prețul pentru care ar fi dispusă să vândă clubul Manchester United. Sursa foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Familia Glazer deține clubul Manchester United din 2004, dar relația cu fanii ”diavolilor” de pe Old Trafford este una tensionată. Conflictul ar putea înceta dacă americanii vor vinde clubul.

Prețul stabilit de familia Glazer pentru Manchester United

Deși de-a lungul timpului frații Glazer s-au arătat impasibili la protestele fanilor lui Manchetser United, care i-ar dori plecați pe americani de pe Old Trafford, investitorii de peste Ocean ar putea pune capăt agoniei.

ADVERTISEMENT

Aceștia au stabilit prețul pentru care ar fi dispuși să renunțe la echipa de pe ”Teatrul viselor”. Nu mai puțin de 3,75 de miliarde de lire sterline solicită în schimbul pachetului majoritar de acțiuni. Conform Daily Mail, există și un potențial cumpărător. Și nu vreo persoană fizică, ci tocmai Emiratul Dubaiului.

Sursa citată notează că cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite ar putea deveni proprietarul ”diavolilor” din Manchester pe modelul patentat deja de Abu Dhabi și Arabia Saudită, care controlează cluburile Manchester City, respectiv Newcastle.

ADVERTISEMENT

Cotidianul britanic menționează că și cel mai bogat om din Regatul Unite, Jim Ratcliffe, ar putea intra în cursa pentru achiziționarea clubului Manchester United, acesta fiind fan declarat al trupei de pe Old Trafford.

În plus, Ratcliffe și-a dorit în acest am și clubul Chelsea, cumpărat în cele din urmă de Todd Boehly pentru peste 4 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Ce îi nemulțumește pe fanii lui Man United

Manchester United este deținut de cei șase frați Glazer – Avram, Joel, Kevin, Bryan, Darcie și Edward. Au intrat în acționariatul clubului în 2003 când Malcom Glazer a cumpărat un pachet de 2,9% din acțiuni, pentru care a plătit 4,7 milioane de dolari.

Până la sfârșitul anului procentul deținut de familia Glazer a crescut a 30%, iar în 2004 ajungeau la 98% din acțiuni. Însă, nu faptul că au preluat clubul i-a înfuriat pe fani, ci modul în care au făcut-o.

ADVERTISEMENT

Dacă până în 2005 clubul nu avea nicio datorie, la sfârșitul anului fiscal 2020 se ridicau la 455,5 milioane de lire sterline, conform unui raport publicat de The Athletic.

Practic, familia Glazer nu a investit în club, ci l-a împrumutat ajungându-se la situația amintită. Suporterii lui Man United au organizat numeroase proteste împotriva familiei Glazer, însă nu au putut schimba nimic în ceea ce privește administrația grupării de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT