Fotbal international

Familia Glazer nu renunță la Manchester United, în ciuda protestelor fanilor. Ce și-au propus americanii pentru anii următori

04.05.2021 | 16:04
Familia Glazer nu renunta la Manchester United in ciuda protestelor fanilor Ce siau propus americanii pentru anii urmatori
ADVERTISEMENT

Manchester United stă pe un butoi cu pulbere. Fanii cer familiei Glazer, deținătoarea clubului, să vândă la pachetul de acțiuni, dar americanii au alte planuri cu ”diavolii” din Manchester.

Starea de conflict dintre fani și conducători este pe cale să degenereze. Suporterii englezi nu-i mai vor pe americani la conducerea clubului și au organizat o serie de proteste care au culminat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu suspendarea meciului dintre United și Liverpool.

ADVERTISEMENT

Ultrașii din Manchester au rupt cordonul de securitate, au pătruns în incinta arenei Old Trafford și au scandat împotriva familiei Glazer și a modului în care aceasta administrează clubul.

Anunțul care îi va înfuria și mai tare pe fani

Presa din Anglia a dezvăluit faptul că familia care deține clubul de fotbal Manchester United nu are de gând să cedeze în fața presiunilor exercitate de fani.

ADVERTISEMENT

The Guardian notează că planurile americanilor sunt de a dubla valoarea de piață a grupării de pe Old Trafford, estimată în prezent la aproximativ 3 miliarde de Lire Sterline.

Sursa menționată mai scrie că familia Glazer nu este impresionată de protestele suporterilor, iar următoarea măsură va fi luată chiar împotriva acestora, în sensul în care vor fi înăsprite măsurile de securitate la stadion și la baza de pregătire, pentru a evita pe viitor pătrunderea abuzivă a fanilor.

ADVERTISEMENT

Ce a declanșat furia fanilor

Conflictul dintre suporteri și proprietarii clubului mocnește de ani buni, iar duminică a căpătat noi dimensiuni după ce ultrașii au intrat pe stadion și au blocat disputarea meciului cu Liverpool. Fanii lui United au devenit realmente furioși după aderarea clubului la proiectul Superligii Europene.

UEFA și FIFA au blocat punerea în aplicare a noii competiții elitiste a Europei și au anunțat măsuri extrem de dure pentru cluburile fondatoare, care ar putea duce la excluderea acestora din competițiile naționale, dar și din cele continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT

Manchester United a fost achiziționat de familia Glazer în 2005, pentru 1,5 miliarde de euro. De atunci Man United a cucerit nu mai puțin de 16 trofee interne, Liga Campionilor, UEFA Europa League și Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT
Tags: