Sport

Familia Iordănescu, legătură strânsă cu Grecia! “Generalul” a fost selecţionerul elenilor, în timp ce Edi a evoluat un an în Superligă

Edi Iordănescu se pregăteşte de debutul pe banca primei reprezentative, în meciul cu Grecia, Familia Iordănescu are o legătură strânsă cu elenii, atât Anghel, cât şi Edi, activând în Grecia pentru o perioadă.
22.03.2022 | 14:13
Familia Iordanescu legatura stransa cu Grecia Generalul a fost selectionerul elenilor in timp ce Edi a evoluat un an in Superliga
Anghel Iordănescu şi Edi Iordănescu, legături stârnse cu Grecia. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va debuta vineri ca selecţioner al României, în meciul amical disputat împotriva Greciei, pe stadionul Steaua, de la ora 20:15. Este un moment special pentru al doilea selecţioner din dinastia Iordănescu.

Familia Iordănescu, legătură strânsă cu Grecia! “Tata Puiu”, salariu de 1.000.000 de dolari la naţionala elenă

Familia Iordănescu are o legătură strânsă cu adversarul de vineri. Atât, Anghel, cât şi Edi au activat în Grecia din punct de vedere fotbalisti. “Tata Puiu” a fost selecţioner, în timp ce Edi a jucat un an în Superligă.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a preluat naţionala Greciei după Campionatul Mondial din 1998 acolo unde i-a dus pe “tricolori” până în optimile de finală. “Tata Puiu” a fost ademenit la Atena cu un salariu regesc, 1.000.000 de dolari, dintre care 300.000 au fost încasaţi la semnătură. Obiectivul era calificarea la Euro 2000.

Anghel Iordănescu, pe vremea când era selecţionerul Greciei
Anghel Iordănescu, pe vremea când era selecţionerul Greciei

A fost demis de golurile lui Solskjaer!

“Generalul” a fost demis după doar patru meciuri în preliminariile Euro 2000, după o înfrângere în faţa Norvegiei, scor 0-2. Cele două goluri ale adversarilor au fost marcate de Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Peste ani, Anghel Iordănescu s-a duelat din nou cu Grecia, de această dată din postura de selecţioner al României. În campania de calificare la Euro 2016, “tricolorii” au remizat cu Grecia, scor 0-0, punct care s-a dovedit crucial în calificarea la turneul final, ultimul la care a participat România.

“Tata Puiu” a evoluat în Grecia şi ca jucător. În 1982 şi 1984, Iordănescu a evoluat la OFI Creta. S-a întors apoi la Steaua, echipă alături de care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, la apusul carierei de jucător.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a jucat un an la Panionios! Înainte să preia naţionala a avut ofertă de la Atromitos

Fiul lui Anghel Iordănescu, Edi, s-a intersectat şi el deseori cu grecii. Ca jucător, Edward Iordănescu a evoluat timp de un sezon la Panionios, în sezonul 1998-1999. Echipa a ajuns în acel sezon până în sferturile de finală din Cupa Cupelor. Selecţionerul a povestit pe larg “odiseea” grecească în interviul acordat pentru FANATIK.

Şi ca antrenor, Edi Iordănescu a fost ademenit în Grecia. La o lună şi jumătate de la despărţirea de FCSB, în finalul anului trecut, Iordănescu a avut ofertă de a prelua formaţia Atromitos, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a fost nehotărât în ceea ce priveşte oferta, mai ales că tehnicianul şi-ar fi dorit să antreneze la o echipă care să se bată la trofee, iar nivelul lui Atromitos ar fi fost maximum de calificare în cupele europene.

Dinastia Iordănescu! A doua oară când tatăl şi fiul sunt selecţioneri la naţionala României

Apoi, a venit oportunitatea de a prelua naţionala României, familia Iordănescu devenind a doua “dinastie” care dă mai mulţi selecţioneri la naţională, după familia Lucescu, cea care i-a avut ca selecţioneri pe Mircea şi Răzvan.

Debutul lui Edi Iordănescu este împotriva Greciei, pe noul stadion Steaua, locul în care a crescut. Anghel Iordănescu a făcut istorie în Ghencea, iar Edi Iordănescu îşi începe drumul ca selecţioner pe noua arenă.

  • 1.000.000 de dolari câştiga Anghel Iordănescu la naţionala Greciei
  • 43 de ani are Edi Iordănescu

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,35 este cota pentru ”1 solist” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT