Fotbal international

Familia lui Emiliano Sala, dezamăgită la doi ani după moartea fostului fotbalist: „Este absolut tragic”

21.01.2021 | 14:57
Familia lui Emiliano Sala dezamagita la doi ani dupa moartea fostului fotbalist Este absolut tragic
ADVERTISEMENT

La doi ani după dispariția tragică a lui Emiliano Sala, fostul fotbalist al lui FC Nantes care trebuia să se transfere la Cardiff City, familia sa se declară dezamăgită de progresul anchetei.

Formația care evoluează în Championship și care la care urma să se transfere Sala a anunțat că va lansa o asociație caritabilă care va purta numele argentinianului mort într-un accident aviatic.

ADVERTISEMENT

Familia lui Sala nu este mulțumită de modul în care evoluează lucrurile și se declară total dezamăgită de incapacitatea autorităților de a dezvălui cu exactitate ce s-a provocat moartea fostului fotbalist.

Familia lui Emiliano Sala, dezamăgită la doi ani după moartea argentinianului

În data de 21 ianuarie 2019 se producea una dintre tragediile care marcau profund lumea fotbalului european. După ce era monitorizat o bună bucată de timp de către scouterii lui Cardiff City, argentinianul Emiliano Sala reușea să îi convingă pe galezi să îl transfere la Cardiff City.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 29 de ani, atacantul se îmbarca într-un avion care trebuia să îl ducă din Nantes la Cardiff, însă nava se prăbușea, iar viața lui Sala nu avea să fie salvată.

Vestea tragediei a făcut înconjurul lumii, iar familia se declară siderată, la doi ani după eveniment. Autoritățile nu au oferit, încă, o explicație pentru moartea fostului atacant.

ADVERTISEMENT

„E o tragedie că au trecut doi ani de la moartea lui Emiliano și încă nu știm exact cum și de ce a murit. Trebuie derulată o investigație serioasă, pentru a putea găsi adevărul în forma lui completă.

Sperăm că autoritățile vor permite lansarea unei anchete detaliate, imediat după finalizarea procesului lui David Henderson. Familia lui Sala nu trebuie să mai treacă prin încă un an fără răspunsuri”, a spus David Machover, reprezentantul familiei fostului fotbalist, într-un comunicat citat de Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă procesul celui care a organizat zborul. Va începe de abia peste nouă luni!

Încă se așteaptă procesul lui David Henderson, cel care a organizat zborul lui Sala către Cardiff. Acesta susține că este nevinovat și că nu a pus pe nimeni în pericol. El a pledat astfel și în fața instanței, în luna octombrie a anului 2020.

Tribunalul din Cardiff a fost informat că pilotul David Ibbotson a fost angajat pentru a efectua zborul, fără a avea, însă, autorizație legală de pilot. Permisul lui Ibbotson expirase în noiembrie 2018.

Procesul lui Henderson, cel care l-a angajat pe Ibbotson, va începe de abia în data de 18 octombrie 2021. Familia speră ca în instanță să apară toate detaliile care au condus la prăbușirea avionului la bordul căruia se afla Sala, în Canalul Mânecii.

 

ADVERTISEMENT