Sport

Familia lui Emiliano Sala, lovită de o nouă dramă. Sora fostului fotbalist a ajuns în stare critică la spital

Necazurile se țin lanț pentru familia fostului fotbalist al lui Nantes. Sora sa a ajuns de urgență la spital în urma unei tentative de sinucidere. Din păcate, se află în stare critică.
07.07.2021 | 20:02
Familia lui Emiliano Sala lovita de o noua drama Sora fostului fotbalist a ajuns in stare critica la spital
ADVERTISEMENT

La circa doi ani și jumătate de la moartea fratelui său, Romina a fost internată într-un spital din Santa Fe, în nordul Argentinei, cu simptome specifice unei tentative de sinucidere.

Potrivit lui Diego Ribero, prieten de familie şi preşedinte al clubului San Martin de Progreso, starea sa a cunoscut în ultimele ore „o ușoară îmbunătățire”, dar rămâne critică, în condițiile în care este nevoie în continuare de asistență respiratorie.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2019, tânăra de 29 de ani a mers în Franța pentru a lua parte, alături de mama sa, la operațiunea de căutare a lui Emiliano Sala. Acesta își încheiase conturile cu Nantes și urma să ajungă la Cardiff, dar avionul în care se afla a dispărut în Canalul Mânecii.

Sora lui Emiliano Sala a ajuns în stare gravă la spital după o tentativă de sinucidere

Starea sa a cunoscut o uşoară îmbunătăţire, dar rămâne complicată. Are nevoie de asistență respiratorie. Medicii sunt rezervați”, anunță Diego Roberto, președintele echipei pentru care Emiliano Sala a evoluat la începutul carierei.

ADVERTISEMENT

Pe 31 octombrie 2021, când fostul fotbalist ar fi trebuit să-și sărbătorească ziua de naștere, Romina a transmis un mesaj cutremurător. „La mulți ani, frate! Oriunde te-ai afla, dă-ne puterea de a continua. Aș vrea ca totul să fie diferit.

Promit că nu ne vom opri până la sfârșit. Pupici spre cer. Nu există cuvinte care să descrie durerea”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie de familie.

ADVERTISEMENT

Continuă disputele după moartea lui Emiliano Sala: „E nerușinare. Îi pătează memoria”

Chiar dacă au trecut circa doi ani și jumătate de la accidentul care i-a adus sfârșitul, disputa pe marginea transferului argentinianului Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff este încă departe de a se fi încheiat.

În timp ce francezii insistă pentru suma asupra căreia cele două cluburi au căzut de acord la vremea respectivă (n.r. 17 milioane de euro), galezii lansează acuzații extrem de grave și le solicită procurorilor să demareze o nouă investigație.

ADVERTISEMENT

Concret, în plângere se face referire la un cec al lui Nantes, datat cu 21 ianuarie 2019, adică exact în ziua morții atacantului argentinian, „exercitarea ilegală a activității de agent“, „exercitarea ilegală a transportului pe calea aerului” și „ucidere din culpă”.

Scopul lui FC Nantes în producerea acestui document a fost de a asigura dovada că, pe 21 ianuarie 2019, jucătorul nu mai era parte din echipă și că, din acest motiv, trebuie să primească suma de transfer din partea celor de la Cardiff”, susține Antoine Vey, avocatul grupării din Championship.

Cu toate acestea, francezii par să aibă toate documentele de partea lor. Vorbim aici inclusiv despre acordul de transfer, semnat pe 19 ianuarie 2019, cu doar două zile înainte de producerea tragediei, plus eliberarea certificatului de transfer internațional, pe 21 ianuarie, cu câteva ore înainte ca avionul lui Sala să se prăbușească în Canalul Mânecii.

În încercarea de a scăpa de obligațiile de plată, care sunt incontestabile, Cardiff renunță cu nerușinare la orice angajament semnat cu Emiliano Sala, murdărindu-i memoria și uitând satisfacția jucătorului de a fi semnat cu clubul galez”, a reacționat FC Nantes.

ADVERTISEMENT
Tags: