Sport

Familia lui Ilie Poenaru, la un pas de tragedie: „Copilul meu a ajuns la terapie intensivă!”. Cum a trecut antrenorul peste cumpăna vieții. Exclusiv

Ilie Poenaru este unul dintre cei mai în vogă antrenori români. Tehnicianul a fost nevoit să îşi sacrifice viaţa personală pentru fotbal, iar unul dintre cele mai dificile momente a fost la naşterea copilului
09.04.2022 | 10:21
Familia lui Ilie Poenaru la un pas de tragedie Copilul meu a ajuns la terapie intensiva Cum a trecut antrenorul peste cumpana vietii Exclusiv
Ilie Poenaru şi Roxana Poenaru. Sursa foto: sport.ro
ADVERTISEMENT

Liber de contract după despărţirea de Gaz Metan Mediaş, Ilie Poenaru este dorit de mai multe echipe de pe prima scenă. Tehnicianul îşi doreşte să revină cât mai repede în iarbă, aşa cum a spus-o în interviul acordat in extenso pentru FANATIK.

Ilie Poenaru a făcut nunta şi câteva ore mai târziu a fost la meci: “Nu aveau liber la restaurant decât anul viitor!”

Ilie Poenaru este unul dintre tinerii antrenori apreciaţi în ţara noastră, însă deseori a trebuit să se sacrifice pe plan personal pentru a creşte pe cel profesional. Iar un exemplu este nunta, programată în acelaşi weekend cu un meci de campionat, pe vremea când antrena Academica Clinceni, în 2019.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris la vremea respectivă despre întâmplarea amuzantă, Ilie Poenaru având programată nunta sâmbătă seara şi apoi, duminică, la prânz era pe banca tehnică a Academicii la meciul cu Viitorul:

“Am sâmbătă nunta și botezul, iar duminică va fi meciul cu Viitorul. Este un eveniment fericit, nu am avut cum să programez altfel. Eu am luat în calcul programul naționalei, însă nu aveau liber weekendul trecut la restaurant și a trebuit să îl fac acum, altfel era liber abia la anul”, ne-a spus atunci Poenaru.

ADVERTISEMENT

Cum au trecut Ilie Poenaru şi soţia peste cea mai grea cumpănă: “Copilul a rămas la terapie intensivă. A doua zi, soţul meu a trebuit să plece în cantonament”

Soţia lui Ilie Poenaru, Roxana, a vorbit pentru publicaţia noastră despre acest subiect, spunând că n-a fost nicio problemă cu nunta, în schimb adevărata cumpănă a celor doi a fost momentul în care s-a născut copilul lor:

“La nuntă l-am înţeles. Nunta ca nunta, dar cel mai greu moment a fost când l-am născut pe Nicolas, pe băieţelul nostru. A avut o problemă medicală şi a trebuit să stea la terapie intensivă vreo 12 zile.

ADVERTISEMENT

Şi a fost ceva de genul, eu am născut astăzi, nu am primit copilul, a rămas în terapie pentru că nu s-a simţit bine. Iar a doua zi soţul meu a trebuit să plece în cantonament în Turcia. Ăla a fost cel mai greu moment al nostru.

“La nuntă eram deja călită. M-am bucurat că a fost acolo. A ajuns la biserică. Greu, dar a ajuns”

Nu ştiam dacă va supravieţui sau nu copilul, veşti bune nu primeam. Spuneau că nu poate să respire singur şi îl intubează. A fost greu. La nuntă eram deja călită, a fost ok. M-am bucurat că a fost acolo. A ajuns la biserică. Greu, dar a ajuns”, a povestit Roxana Poenaru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni a reuşit un rezultat pozitiv în faţa echipei lui Hagi, obţinând o remiză, scor 0-0: “Norocul a fost că mergând la meci am avut şi un rezultat bun. Îţi dai seama ce îmi făceaţi, voi, cei din presă? M-aţi fi tocat frumos”, a spus, mai în glumă mai în serios Poenaru.

Problemele de la Academica şi Gaz Metan au afectat şi familia: “Nu este o situaţie plăcută nici pentru ea, nici pentru copil”

Antrenorul a fost în acest sezon la cele două echipe din Casa Pariurilor Liga 1 care sunt aproape de faliment din cauza problemelor financiare: Academica Clinceni şi Gaz Metan. Poenaru a recunoscut că problemele pe care le-a găsit la club s-au revărsat şi asupra familiei:

“Nu este o situaţie plăcută nici pentru ea, nici pentru copil. Şi ea a renunţat la viaţa ei, la ce putea să facă, să îşi continue munca de zi cu zi. Ea trebuie să vină după mine.

Îi pun în situaţii delicate, trebuie să ne mutăm mereu dintr-un oraş în altul. La început nu a înţeles cu ce se mănâncă acest fotbal, dar uşor-uşor şi-a dat seama în ce s-a băgat (râde).

“E alături de mine şi mă sprijină în momentele grele mă influenţează ca factor pozitiv”

Până la urmă a acceptat, este alături de mine şi sper să găsim un club în care să fie bine şi pentru ea şi pentru mine, unde să fie de lungă durată încât să poată să îşi reia viaţa ei.

Are nevoie pentru că nu trebuie doar să stea cu copilul şi să se plimbe după mine toată ziua. Un lucru e clar: mă susţine în tot ceea ce fac, e alături de mine şi mă sprijină în momentele grele mă influenţează ca factor pozitiv. Sper că mă voi revanşa faţă de ea în cel mai scurt timp”, a spus Poenaru.

“Jucătorii nu vor participa la nuntă. Voiau și ei să vină dar nu se poate, la mine meciul și seriozitatea sunt foarte importante. Le-am cerut să îmi facă cadou un rezultat pozitiv și o să-i scot la masă după. Nu amestec lucrurile, am o echipă disciplinată care trebuie să facă rezultate, să ne atingem obiectivul, după o să le aduc și lăutari dacă vor (râde)”, Ilie Poenaru înainte de nuntă şi meciul cu Viitorul, programate la câteva ore distanţă una de cealaltă

  • 45 de ani are Ilie Poenaru
  • 2016 este anul în care s-au cunoscut Ilie şi Roxana Poenaru
ADVERTISEMENT