Life

Familia lui Ion Dichiseanu, decizie neașteptată. De ce poartă regretatul actor un costum complet alb

Ion Dichiseanu a fost toată viața sa un actor elegant și dichisit, motiv pentru care familia sa a luat o hotărâre surprinzătoare legat de ținuta pe care o va purta pe ultimul drum.
21.05.2021 | 19:10
Familia lui Ion Dichiseanu decizie neasteptata De ce poarta regretatul actor un costum complet alb
Familia lui Ion Dichiseanu, decizie neașteptată. De ce poartă regretatul actor un costum complet alb. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Regretatul actor va fi înmormântat în costum, așa cum obișnuia să se prezinte atunci când apărea în emisiuni TV sau la evenimente mondene. Rudele artistului au vrut în felul acesta să le lase oamenilor o amintire foarte frumoasă acum, când îl pot vedea ultima oară.

Familia lui Ion Dichiseanu a ales o ținută specială și inedită pentru înmormântarea vedetei. Personajul din filmul „Toate pânzele sus” (1977) poartă în sicriu pantaloni albi, cămașă și sacou, dar și pantofi în aceeași culoare.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu, înmormântat în costum complet alb. Care este motivul

Ținuta nu este una aleasă la întâmplare, asta pentru că Ion Dichiseanu a fost o persoană atentă la stilul său vestimentar. Potrivit wowbiz.ro, hainele casual s-au numărat printre preferatele regretatului actor care a încetat din viață la vârsta de 87 de ani.

Familia a dorit ca în felul acesta cei care îl vor conduce pe ultimul drum să rămână cu o imagine plăcută în minte, asta și pentru că regretatul artist nu va avea sicriul acoperit.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceasta artistul va fi înmormântat luându-se în calcul toate normele în vigoare în contextul pandemiei de coronavirus. Rudele actorului cred că vor fi multe persoane prezente și atunci au luat decizia să depună sicriul la Teatrul Nottara.

„Dispariția lui Ion Dichiseanu lasă un gol în lumea artistică din România, iar cuvintele pe care le rostea el într-un interviu acordat în urmă cu aproape un deceniu sunt azi, într-un alt context, la fel de actuale. 

ADVERTISEMENT

«Mi-aș dori foarte mult ca mai marii țării să înțeleagă, nu doar la nivel declarativ, că o națiune fără cultură este pierdută și, deci, să privească mai înțelegător zbaterile noastre și să ne sprijine concret»”, au declarat reprezentanții Teatrului Nottara.

Ioana Dichiseanu acuză medicii de moartea actorului. Ce vrea să facă

Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei sale, Ioana, care a sperat până-n ultima clipă că părintele său va reveni acasă, sănătos. Tânăra s-a rugat constant în cele 4 luni în care artistul a stat în spital, precizând că toate problemele au început de la un diagnostic greșit.

ADVERTISEMENT

Actorul luase o bacterie periculoasă care i-a afectat unul dintre plămâni, la un moment dat cadrele medicale suspectând că are cancer.

În momentul de față fiica sa vrea să se consulte cu un avocat și strânge dovezi pentru a dovedi că medicii au greșit atunci când i-au pus diagnosticul.

Ioana Dichiseanu crede că are șanse mari să dovedească că a fost malpraxis, lucru pe care vrea să-l arate cât mai curând. Până atunci, însă, se pregătește de înmormântarea tatălui său.

ADVERTISEMENT