News

Familia medicului Cătălin Denciu: tatăl scriitor, soția medic ginecolog

15.11.2020 | 22:06
Familia medicului Catalin Denciu tatal scriitor sotia medic ginecolog
ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze din flăcări pacienții de la spitalul din Piatra-Neamț, s-a născut în Vrancea, într-o familie de intelectuali. Soția sa este tot medic și au împreună doi copii.

Tatăl său este scriitor și profesor de franceză și italiană la Focșani, scrie Monitorul de Vrancea. Cătălin Denciu a lucrat un an în străinătate, la un spital din Bruxelles, dar a ales să se reîntoarcă în țară.

ADVERTISEMENT

Ioan Cătălin Denciu (48 de ani) s-a născut la Focșani, și-a urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr. 9, apoi Liceul Alexandru Ioan Cuza. Studiile medicale le-a absolvit la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, specializându-se în anestezie-terapie intensivă.

Cătălin Denciu s-a reîntors în țară, după ce a lucrat un an în Belgia

Tatăl medicului este Ioan Dumitru Denciu, scriitor și traducător, membru al Uniunii Scriitorilor. Știrea că fiul scriitorului Denciu și-a riscat viața pentru pacienții săi a produs emoție în orașul său de origine. Un alt scriitor din Vrancea, Valeriu Anghel, i-a transmis un mesaj de solidaritate tatălui medicului, transmite wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Cu profundă tristețe am aflat că un prieten, unul dintre cei mai culți și talentați scriitori ai Vrancei, Ioan Dumitru Denciu, se află în mare durere. Fiul său, Cătălin Denciu, un erou național, se zbate între viață și moarte Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și primejdia să treacă! Suntem alături de familie în aceste clipe grele, atât cunoscuții, cât și cei care au ajuns la capătul răbdării… Cât să mai îndurăm!? NU NE MAI DISTRUGEȚI COPIII, dacă nu sunteți părinți și nu înțelegeți ce sentimente ne încearcă, plecați de la cârma țării…NU NE MAI DISTRUGEȚI SUFLETELE! Condoleanțe familiilor îndoliate”, a scris Valeriu Anghel pe o rețea de socializare.

Soția lui Cătălin Denciu, Alina, este de profesie medic ginecolog, ei având doi copii. Medicul a lucrat în străinătate un an, în Belgia, țara în care este acum internat pentru tratarea arsurilor suferite.

ADVERTISEMENT

Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine”, a spus Alina Denciu, pentru Digi24.

Tags: