Sport

Familia Mititelu vrea numai jucători străini la FC U Craiova: ”Este foarte bine așa!”

FC U Craiova vrea să câștige titlul de campioană și se bazează pe jucători străini pentru a-și atinge obiectivul. Directorul general Marcel Pușcaș a explicat și motivul pentru care jucătorii români nu au căutare la nou promovata în Liga 1.
02.07.2021 | 14:31
Familia Mititelu vrea numai jucatori straini la FC U Craiova Este foarte bine asa
Adrian Mititelu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a revenit în Liga 1 după un deceniu petrecut în eșaloanele inferioare. Imediat după promovare mai mulți jucători români au fost puși pe liber.

Directorul general al grupării patronate de familia Mititelu a explicat că aceasta este politica finanțatorului, de a se baza în viitor pe fotbaliști străini.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș: ”Jucătorii români sunt scumpi”

Oltenia a fost dintotdeauna un izvor nesecat de talente, dar actuala conducere a nou promovatei FC U Craiova nu va mai miza pe fotbaliști români. Sunt scumpi și nu garantează nimeni că pot aduce titlul în Bănie, spune directorul general al oltenilor, Marcel Pușcaș.

”Politica familiei Mititelu este să aducă la echipă numai jucători străini. Consider ca este foarte bine așa, fără să însemne că am ceva cu fotbaliștii români.

ADVERTISEMENT

Îmi garantează cineva că dacă-l iau pe Valentin Gheorghe cu 200.000 de euro iau și campionatul? Dacă aduc români pe bani mulți, oricum mai mulți decât străinii, iar jucătorii dau banii înapoi în cazul în care nu câștigăm titlul, atunci e ok, dar cine face asta?”, a declarat Pușcaș, la Gold FM.

Oficialul ”Leilor din Bănie” a mai spus că în perioada următoare la echipă vor mai ajunge cel puțin trei jucători, tot din străinătate. Acesta a vorbit și despre situația lui Andrea Compagno, care a revenit la Craiova accidentat.

ADVERTISEMENT

”Vom încerca să mai aducem doi atacanți și un mijlocaș. Și tot străini, normal. Tot ce am achiziționat până acum sunt fotbaliști care au lucrat cu antrenori importanți gen Boloni, Gâlcă și alții. Nu a venit cineva fără să fie acceptat de Adrian Mutu, așa cum este și logic la un cub care își propune performanță.

Atacantul Andrea Compagno s-a întors la Craiova pentru analize amănunțite. În mod normal, la ce accidentare are, va lipsi la primele două jocuri de campionat. Sperăm sa nu fie mai multe. S-a accidentat la un contact cu celălalt italian, Paramatti”, a explicat Pușcaș pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Apel către fani: ”Vrem 15.000 de abonați”

Revenit la FC U Craiova la sfârșitul lunii mai, Marcel Pușcaș spune că din punct de vedere al imaginii și al condițiilor oferite de finanțatori clubul este la nivel european și așteaptă ca și suporterii să-și arate atașamentul față de echipă.

”Acum este momentul când suporterii pot arăta cât de mult iubesc această echipă atât de încercată în ultimii ani. Dorința mea este să ajungem la 15.000 de abonați. E foarte greu, dar asta înseamnă să fii suporter adevărat.

Să îți faci abonament și să cumperi produsele oferite de magazinul oficial al echipei. Din acest punct de vedere, marketing, suntem în zona europeană”, se mândrește Pușcaș.

ADVERTISEMENT