Life

Familia regală a Germaniei este în doliu. A murit Prințesa Elisabeth von Bismarck

Este doliu în familia regală a Germaniei. A murit Prințesa Elisabeth von Bismarck. Ce vârsta avea suverana și din ce cauză s-a stins?
08.06.2023 | 12:35
Familia regala a Germaniei este in doliu A murit Printesa Elisabeth von Bismarck
Ce vârstă avea Prințesa Elisabeth von Bismarck. Sursa foto: BILD.de
ADVERTISEMENT

Familia regală a Germaniei este învăluită de durere. A murit Prințesa Elisabeth von Bismarck, soția prințului Ferdinand von Bismarck, remarcată de-a lungul vieții sale prin candoare și eleganță. Suverana avea vârsta de 84 de ani.

A murit Prințesa Elisabeth von Bismarck

Decesul Prințesei Elisabeth von Bismarck a avut loc, mai exact, în seara de duminică, 4 iunie, dar familia l-a comunicat public abia miercuri, 7 iunie. Anterior, erau mai multe zvonuri despre subiect în tabloidul german Bild.

ADVERTISEMENT

Cine a fost, mai exact, Prințesa Elisabeth von Bismarck? Înainte de a se căsători cu prințul Ferdinand von Bismarck, era Contesa Elisabeth Lippens, originară din Belgia. În 1960 a mers în fața altarului cu monarhul, care a decedat în 2019.

Prințesa Elisabeth von Bismarck era o adevărată prezență. Întotdeauna s-a afișat în fața oamenilor în ținute de o eleganță ieșită din comun, de la multe dintre ele nelipsind pălăriile asortate cu flori. Avea o pasiune mare pentru aceste articole vestimentare.

ADVERTISEMENT

O altă pasiune prin care s-a consacrat prințesa a fost cea de fluturi. Drept urmare, pe domeniul istoric Bismarck din Friedrichsruh, din nordul Germaniei, avea o grădină cu astfel de insecte, pe care a denumit-o simplu, ”Grădina cu fluturi”.

În jur de 800 de fluturi, din 40 de specii diferite există în ”Grădina cu fluturi”, care este ca o seră tropicală. Vreme de 10 ani se spune că regretata membră a familiei regale din Germania a avut grijă de locul unde se simțea ca pe un tărâm de basm.

ADVERTISEMENT

Prințesa Elisabeth von Bismarck, implicată într-un scandal rușinos în 2010

În 2010, Prințesa Elisabeth von Bismarck și familia sa au fost implicate într-un scandal care a afectat imaginea monarhiei din Germania. Fiul său, Carld-Eduard, ar fi dat-o afară din casă, fiind amenințată cu o pușcă de vânătoare. La fața locului au trebuit să intervină de urgență oamenii legii.

”Am primit un apel de urgență și i-am trimis pe toți oamenii disponibili la fața locului pentru că exista o suspiciune că ar putea fi implicate arme. Se pare că fiul Carl-Eduard a vrut să-și dea mama afară, deși ea este doamna casei”, a comunicat în 2010 Sonja Kurz, purtătoare de cuvânt a poliției din Germania.

ADVERTISEMENT

În jur de patru ore au încercat atunci oamenii legii să potolească spiritele. Ulterior, s-a demarat o anchetă prin care fiul suveranei a fost acuzat de constrângere. ”Poliția a sosit, dar a dispărut foarte repede. Nu am folosit o armă și nici nu mi-am dat afară mama”, s-a apărat tânărul, potrivit independent.co.uk

ADVERTISEMENT