News

Familia unei victime decedate în TIR-ul ATI de la Victor Babeș a făcut plângere penală. Cere daune de circa un milion de euro

Plângere penală pentru tragedia de la Victor Babeș. Rudele unei persoane decedate cer daune de un milion de euro.
31.05.2021 | 16:07
Familia unei victime decedate în TIR-ul ATI de la Victor Babeș a făcut plângere penală. Cere daune de circa un milion de euro
Plângere penală pentru tragedia de la Victor Babeș. Rudele unei persoane decedate cer daune de un milion de euro. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Familia unei persoane care a decedat în urma tragediei de la spitalul Victor Babeș a depus o plângere penală și cere daune consistente. Potrivit avocatului familiei, aceasta este prima plângere înaintată către parchet.

Plângere penală după tragedia de la Victor Babeș

Așa cum am menționat, daunele cerute în acest caz sunt de aproape un milion de euro. Oamenii acuză autoritățile că rudele lor au murit din cauza acelui incendiu ce nu a fost depistat la timp.

ADVERTISEMENT

Plângerea penală depusă de familia persoanei care a decedat cere să fie despăgubită atât de Primăria Capitalei, cât și de Ministerul Sănătății, de spitalul Victor Babeș, dar și de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Dosarul penal in rem a fost deschis în aprilie

Dosarul penal din oficiu a fost deschis în luna aprilie, fiind investigate morțile a trei persoane internate la Institutul Victor Babeș. Aceasta investighează faptele sub aspectul săvârșirșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. După tragicul incident, au fost audiate șapte persoane, printre care și managerul spitalului respectiv, transmite stiripesurse.

Tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș

Vă reamintim că pe 12 aprilie trei oameni au murit din cauza unei  defecțiuni la unitatea mobilă de Terapie Internsivă de la Institutul Victor Babeș din București.

Atunci a izbucnit un incendiu, care a condus la oprirea alimentării cu oxigen al pacienților care erau infectați cu coronavirus și erau ținuți în viață doar de acele aparate.

ADVERTISEMENT

Ce a dus la incendiu din TIR-ul ATI

Informațiile de la acel moment arătau că a crescut presiunea în instalația de oxigen la care era conectată unitatea mobilă de Terapie Intensivă, lucru care a dus la blocarea ventilatoarelor.

“Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile.

Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR”, spunea atunci Raed Arafat, încercând să explice cauza defecțiunii respective.

ADVERTISEMENT

În acel moment erau conectate în total opt persoane la această aparatură iar trei dintre ele și-au pierdut viața.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri