News

Familia unui deputat decedat de Covid-19 cere 1.000.000 de euro daune Spitalului Militar. Acuzații grave aduse unității

Într-un proces aflat în derulare, familia unui deputat decedat de Covid-19 cere 1.000.000 de euro daune Spitalului Militar. Acuzațiile aduse unității medicale.
20.03.2023 | 09:00
Familia unui deputat decedat de Covid19 cere 1000000 de euro daune Spitalului Militar Acuzatii grave aduse unitatii
Familia unui deputat PSD decedat de Covid-19 cere 1.000.000 de euro daune Spitalului Militar. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Familia lui Sebastian Radu, deputat PSD decedat de Covid-19, cere 1.000.000 de euro daune Spitalului Militar. Acuzații grave aduse de rudele politicianului unității medicale din Capitală.

Familia unui deputat PSD decedat de Covid-19 cere 1.000.000 de euro daune Spitalului Militar

Pe 9 decembrie 2020, deputatul PSD Radu Sebastian înceta din viață la doar 49 de ani. La acea vreme era primul parlamentar român care murea din cauza Covid-19. Anunțul trist a fost făcut atunci chiar de Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Am primit în această dimineață (n.r. 9 decembrie 2020) una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid.Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi!

Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, scria Marcel Ciolacu, pe Facebook. Sebastian Radu provenea din același oraș precum liderul PSD, Buzău.

ADVERTISEMENT

Informația prezentată în decembrie 2020 spune clar faptul că deputatul PSD fusese răpus de boala SARS-CoV-2. În realitate, conform familiei politicianului, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Rudele sale spun că infecțiile nosocomiale au jucat un rol determinat în apariția decesului.

Sebastian Radu era confirmat cu coronavirus la jumătatea lunii noiembrie 2020. El a fost transportat de la Spitalul Județean Buzău la un spital din Capitală, apoi în Germania, la scurt timp după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

ADVERTISEMENT

Familia deputatului acuză că infecția generalizată a fost cauzată de infecțiile nosocomiale contractate la Spitalului Militar

Potrivit Libertatea, documentele oficiale indică faptul că Spitalul Militar ar fi ascuns familiei parlamentarului, dar și medicilor din Germania faptul că pacientul dezvoltase mai multe infecții nosocomiale. E vorba de 4 bacterii multirezistente la tratament.

Dat fiind acest aspect, într-un proces aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 1 București, soția și copii deputatului solicită în instanță despăgubiri 1.000.000 de euro daune și 40.000 de euro reprezentând cheltuielile cu transferul pacientului în Germania.

ADVERTISEMENT

De notat că Sebastian Radu a fost transferat în Germania pe 6 decembrie, la cererea soției. La acea dată, pe fișa de externare era precizat faptul că pacientul ieșea ”ameliorat” din Spitalul Militar. Nu se făcea nicio referire la infecțiile nosocomiale depistate.

Pe 7 decembrie, la o zi după transfer, soția politicianului era informată de doctorii germania că ”pacientul a fost preluat din România în septicemie, că luptă cu o bacterie foarte agresivă și că următoarele 12 ore sunt decisive”.

Temerile aveau să se adeverească. În noaptea de 8 spre 9 decembrie, Sebastian Radu a decedat. Într-o declarație pentru publicația citată, soția deputatului spune că, prin acțiunea în justiție, speră să creeze un precedent. ”Poate vom crea un precedent care să trezească sistemul de sănătate românesc. Poate așa nu o să mai moară nimeni”, a afirmat Diana Radu.

ADVERTISEMENT
Tags: