News

Familie din Cernihiv, lichidată în propria maşină. Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare: “Avea o gaură în spate de trei centimetri”

O familie din Cernihiv a fost lichidată de ruși în propria maşină. O supraviețuitoare a făcut mărturii cutremurătoare cu privire la ce s-a întâmplat mai exact
28.03.2022 | 14:16
Familie din Cernihiv lichidata in propria masina Marturia cutremuratoare a unei supravietuitoare Avea o gaura in spate de trei centimetri
O tânără din Cernihiv și-a văzut mama murind după ce a fost împușcată de soldații ruși. sursă foto: colaj FANATIK / Facebook Diana Yemelyanova
ADVERTISEMENT

Bombardamentele rușilor continuă în regiunea Cernihiv, unde mor din ce în ce mai mulți civili. O familie a fost lichidată chiar în propria mașină, iar o supraviețuitoare a făcut mărturii cutremurătoare.

Familie din Cernihiv, lichidată în propria maşină

O zi ca oricare alta avea să se transforme într-o tragedie pentru o familie din regiunea ucraineană Cernihiv. Mai multe persoane s-au trezit cu o ploaie de împușcături în timp ce se aflau în mașină.

ADVERTISEMENT

Diana și soțul ei sunt singurii care au supraviețuit atacului sângeros. Tânăra din Ucraina a povestit firul acțiunii și felul în care au murit mama ei, precum și cumnatul ei în vârstă de doar 15 ani.

“Am stat mult timp în mașină pentru a pleca de la Cernihiv. Era cald, mi-am scos pantofii. Când am părăsit Kolycivka, după un viraj la stânga, am văzut 3 tancuri deodată.

ADVERTISEMENT

Că acestea nu sunt tancurile noastre, ne-am dat seama târziu. Stăteau în tufișurile după colț. Au văzut un steag roșu. Au deschis focul și nu au făcut economie de gloanțe”, a mărturisit tânăra, scrie Suspilne.media.

Aceasta își aduce aminte că soțul ei, Sasha, a strigat să iasă cu toții din mașină. Maxim, fratele Sashei, care avea doar 15 ani, a rămas țintuit pe bancheta din spate după ce gloanțele l-au ciuruit.

ADVERTISEMENT

“Am plecat cu toții, cu excepția lui Maxim. Fratele lui Sasha avea deja ochii dați peste cap, îi ieșea sânge din gură și avea o gaură în spate de trei centimetri”, a mai mărturisit Diana, potrivit sursei menționate anterior.

Mama Dianei a fost împușcată în stomac

Diana împreună cu mama și cu soțul ei au reușit să iasă din mașină, însă nu a mai durat mult până când a murit și mama Dianei.

ADVERTISEMENT

“Eu și mama am început să ieșim din mașină. Mama a fost rănită la stomac în mașină, dar tot vorbea cu noi. Ea a înțeles ce se întâmplă.

Soldații ruși au început să se apropie de noi. Mama nu se mai putea târî…’Te iubesc foarte, foarte mult!’ Acesta a fost ultimul lucru pe care ni l-am spus una alteia”, a mai povestit tânăra, conform aceleiași surse.

Diana a mers trei kilometri cu un glonț în picior

Diana și-a văzut mama murind, iar Sasha a fost martor la uciderea fratelui său mai mic. Deși devastați de durere, cei doi soți n-au avut de ales decât să încerce să se salveze.

Tânăra și-a dat seama că a fost împușcată în picior și a trebuit să se târască cam trei kilometri, pentru a scăpa de soldații ruși.

“Îmi amintesc de niște mlaștini, ne-am târât prin ele. Ne-am târât vreo 3 kilometri. Apoi ne-am târât pe câmp, unde înainte a fost o bătălie și totul era în flăcări. A fost șoc și groază!”, a mai spus mărturisit Diana, potrivit sursei citate mai sus.

Aceasta mai povestește că, odată ajunși la un punct de control, a fost pusă pe targă și dusă la spital. Medicii au operat-o și au fost nevoiți să îi amputeze patru degete.

ADVERTISEMENT