News

Familie din Hunedoara, fără electricitate după o factură de infarct. Copiii fac temele la lampă

O familie din Hunedoara a fost debranșată de la electricitate după ce a primit o factură imposibil de achitat. Oamenii au apelat la un avocat
03.03.2024 | 10:59
Familie din Hunedoara fara electricitate dupa o factura de infarct Copiii fac temele la lampa
O familie din Hunedoara sa trezit cu o factură imposibil de plătit Sursa foto: Captură Observator
ADVERTISEMENT

Familia Evi din satul hunedorean Folt a încercat în zadar să contacteze furnizorul de energie electrică pentru a lămuri problema facturii de peste 16.000 de lei. S-au trezit într-o zi că a fost deconectată de la rețea.

Familie din Hunedoara, fără electricitate după o factură de infarct

Problemele au început în urmă cu doi ani când familia Evi a făcut o sesizare la furnizorul de electricitate după ce a observat că primește facturi neobișnuit de mari. Au solicitate o verificare a contorului, însă aparatul a fost înlocuit abia peste opt luni.

ADVERTISEMENT

Apoi, nu au mai primit nicio factură până în luna noiembrie 2023, când s-au trezit că au de plată 16.294, 68 de lei. Au încercat din nou să contacteze distribuitorul, făcând numeroase sesizări telefonic, online sau chiar la sediul societății, fără niciun rezultat.

În urmă cu o săptămână, câțiva angajați ai firmei de distribuție au venit și au deconectat imobilul de la rețea. Acum, oamenii au apelat la un avocat.

ADVERTISEMENT

”Acesta este noul contor se vede aici firul scos. Deci au rupt sigiliul vechi, au scos firul şi ne-a luat curentul propriu-zis. N-au trimis niciun răspuns la notificările făcute către dânşii.

Pur şi simplu au venit, au intrat în curte şi au debranşat imobilul de la energia electrică”, a declarat Petru Evi pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Copiii îşi fac temele la lampă

Debranșați de la electricitate membrii familiei Evi sunt nevoiți să se descurce fără frigider, televizor, boiler, calculator sau lumină în casă.

”A trebuit să aruncăm tot. Copiii au teme de făcut, eseuri pentru şcoală, referate, proiecte, n-avem pe ce”, a explicat Roxana Evi.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii publicației citate au încercat să contacteze distribuitorul de energie electrică, însă au avut parte doar de o conversație cu un robot.

ADVERTISEMENT