Sport

Familia lui Igor Surkis, patronului de la Dinamo Kiev, a ajuns în România. Mircea Lucescu, ajutor pentru căpitanul Serghei Sidorchuk

Războiul declanșat de Rusia l-a făcut pe patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, să-și evacueze familia din Ucraina și să o trimită în România pentru a fi departe de pericol.
03.03.2022 | 19:02
Familia lui Igor Surkis patronului de la Dinamo Kiev a ajuns in Romania Mircea Lucescu ajutor pentru capitanul Serghei Sidorchuk
Războiul declanșat de Rusia l-a făcut pe patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, să-și evacueze familia din Ucraina și să o trimită în România pentru a fi departe de pericol. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Tot prin țara noastră au fost scoși și jucătorii sud-americani de la Dinamo Kiev și Shakhtar Donetsk, care apoi au plecat acasă după zile de teroare petrecute în Ucraina.

Patronul de la Dinamo Kiev și-a trimis familia în România

După ce majoritatea jucătorilor au părăsit Ucraina de teama războiului, acum a venit rândul familiei patronului de la Dinamo Kiev, Igor Surkis, să plece din calea bombelor și au ales să o facă prin România.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului new.sport.ua, apropiații lui Surkis au ajuns în țara noastră în noaptea de miercuri spre joi și în jurul orei 02:30 s-au cazat la un motel de trei stele din Iași unde au stat o perioadă foarte scurtă de timp.

Sursa citată nu a precizat dacă printre aceștia se afla și președintele clubului unde antrenor este Mircea Lucescu, dar a anunțat că membrii familiei acestuia au părăsit teritoriul României în cursul dimineții de joi, fără însă a se ști care le este destinația finală.

ADVERTISEMENT

Lucescu, ajutor pentru căpitanul lui Dinamo Kiev

Același site notează că Mircea Lucescu, care a părăsit Ucraina de săptămâna trecută, l-a ajutat pe căpitanul echipei sale, Serghei Sidorchuk, și pe membrii familiei acestuia să treacă granița în România, aceștia fiind în acest moment la Iași.

În ciuda faptului că Ucraina a instaurat legea marțială prin care bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească țara timp de 90 de zile, Sidorchuk a beneficiat de o excepție de la regulă.

ADVERTISEMENT

Bărbații care au cel puțin trei copii nu sunt obligați să rămână pe teritoriul Ucrainei, iar căpitanul lui Dinamo Kiev se încadrează în această excepție și astfel a putut ajunge în siguranță în România.

Stepanenko cere UE să protejeze spațiul aerian al Ucrainei

Într-un interviu pentru postul francez RMC Sport, mijlocașul formației Shakhtar Donetsk, Taras Stepanenko, a făcut apel la țările din Occident să ajute Ucraina: ”Vreau doar să vă reamintesc că Rusia ne bombardează, că lansează rachete către civili, spitale, școli, clădiri administrative.

ADVERTISEMENT

Dacă te uiți la pozele de astăzi din Harkov, Mariupol, Sumy și Kiev, aceste orașe sunt în flăcări! Bombele explodează peste tot. Acest lucru este foarte periculos pentru populație și pentru copiii noștri. Solicităm ajutor Franței, Uniunii Europene, țărilor lumii pentru a opri acest război și a asigura pacea.

Apreciem foarte mult sprijinul vostru, este foarte important pentru noi. Avem nevoie de asistență medicală, ajutor umanitar, ajutor militar și ajutor financiar. Uniunea Europeană trebuie să ne protejeze și spațiul aerian, deoarece forțele armate ruse își folosesc avioanele pentru a arunca bombe”, a declarat el.

Jucătorul lui Shakhtar e la granița cu România

Internaționalul ucrainean de 32 de ani a precizat că a părăsit capitala Kiev și se află într-un oraș din apropierea graniței cu România: ”Familia mea, cei trei copii și cu mine suntem în siguranță. Sunt mulți oameni care sunt într-o poziție mult mai proastă decât noi, așa că nu mă pot plânge.

Am plecat de la Kiev și ne aflăm într-o casă de lângă granița cu România. Mai mulți jucători ucraineni au decis să părăsească capitala, în timp ce jucători de la alte echipe evită destinațiile cele mai periculoase, precum Harkov, Mariupol și Sumy.

Nu mă pot gândi la fotbal… Toate visele și speranțele mele sunt legate de lumea din țara mea, toate gândurile mele sunt la oamenii care mor aici în fiecare zi. Nu te poți gândi serios la nimic altceva. Nu știm cât va dura asta. Așteptăm ziua de mâine”.

ADVERTISEMENT