Sport

Nebunia ultrașilor englezi la finala Euro 2020! Au răpit un copil aflat în scaun cu rotile ca să intre la meci

Au trecut cinci luni de la finala Euro 2020, dar ies la iveală și acum amănunte șocante după victoria Italiei cu Anglia. Un fan britanic a răpit un copil cu dizabilități aflat în scaun cu rotile pentru a intra la meci.
03.12.2021 | 20:03
Nebunia ultrasilor englezi la finala Euro 2020 Au rapit un copil aflat in scaun cu rotile ca sa intre la meci
ADVERTISEMENT

Finala Campionatului European, disputată pe Wembley, a fost umbrită de incidentele petrecute în afara stadionului, pentru care naționala lui Gareth Southgate va fi nevoită să joace fără spectatori primele meciuri din 2022.

Deși partida Italia – Anglia a avut loc în vară, pe 11 iulie, la iveală au ieșit acum detalii înfiorătoare despre ce s-a petrecut pe arena londoneză.

ADVERTISEMENT

Un suporter englez cu probleme psihice a răpit un copil cu dizabilități, care se afla în scaunul cu rotile, pentru a intrat la finala Euro 2020. Fanul a furat copilul de la tatăl său, iar apoi s-a prefăcut a fi un steward în încercarea sa de a pătrunde pe Wembley.

Un fan englez a răpit un copil în scaun cu rotile pentru a vedea finala Euro 2020, Italia – Anglia

„A luat scaunul cu rotile în care se afla băiatul și l-a împins spre poarta de acces.În momentul în care a ajuns la intrare, nouă ni s-a părut că ceva în neregulă se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Până la urmă s-a dovedit că el este doar un fan al Angliei, îmbrăcat cu o jachetă fosforescentă, care voia să se folosească de scaunul cu rotile pentru a pătrunde în stadion”, au declarat câțiva martori oculari.

Nu mai puțin de 2000 de suporteri au intrat fără bilet pe Wembley la finala Euro 2020, dintre care doar 400 au fost evacuați de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Baroneasa Louise Casey Blackstock, cea care a fost numită să conducă comisia independentă de anchetă a incidentelor, a identificat ca vinovați pentru haosul produs Federația Engleză de Fotbal și Poliția din Londra, deoarece nu au prevăzut riscul sub care urma să se joace Italia- Anglia.

Mai mult, Casey a raportat că violențele ar fi fost și mai grave dacă trofeul ar fi fost câștigat de naționala Albionului.

ADVERTISEMENT

Federația Engleză de Fotbal și-a prezentat scuzele pentru haosul de pe Wembley

Dacă naționala va juca următoarele două meciuri de pe teren propriu fără spectatori, Federația Engleză de Fotbal a primit și o amendă în valoare de 100 de mii de euro.

„Deși suntem dezamăgiți de această sancțiune, recunoaștem concluzia la care a ajuns UEFA. Condamnăm comportamentul teribil al persoanelor care o provocat scenele grotești de la stadionul Wembley la finala Euro 2020 și regretăm profund că unii fani nu au putut intra pe stadion.

Suntem hotărâți ca acest lucru să nu se mai repete niciodată. Continuăm să colaborăm cu autoritățile calificate pentru a le sprijini să ia măsuri împotriva celor responsabili și să plătească absolut toți cei vinovați”, a fost poziția conducătorilor fotbalului englez, după primirea sancțiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: