ADVERTISEMENT
Sport

Fan japonez, sfâșiat de durere înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: „De fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”

Vestea că nu poate participa la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice a căzut ca un trăsnet pentru unul dintre cei mai înfocați fani japonezi: „Tot ce simt acum e tristețe”.
Autor: Bogdan Solomon | 19.07.2021 | 20:38
Fan japonez, sfâșiat de durere înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: „De fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”
Japonezul Kazunori Takishima, dezamăgit că nu poate participa la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Sursa foto: Facebook

Timp de 15 ani, Kazunori Takishima a călătorit neobosit prin toate colțurile lumii, mânat de un singur gând: să susțină sportivii japonezi la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice. Ar fi procedat la fel și de această dată, cu atât mai mult cu cât competiția se desfășoară chiar în orașul natal, dar măsurile luate de autorități îl împiedică.

ADVERTISEMENT

Tot ce simt acum e tristețe, de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng. Sunt foarte trist”, a mărturisit bărbatul de 45 de ani, dezamăgit că accesul spectatorilor în tribune este strict interzis, din cauza noului val al pandemiei Covid-19.

Chiar dacă Japonia se află pentru a patra oară în lockdown și raportează peste 1.000 de cazuri pe zi, Takishima susține că riscul de îmbolnăvire este scăzut. Promite, însă, că nu va renunța la visul de a doborî recordul mondial.

ADVERTISEMENT

Cel mai înfocat fan al Jocurilor Olimpice își strigă durerea înaintea ediției din acest an: „Când mă uit la bilete încep să plâng”

Mi-a luat foarte mult timp să rezerv biletele, am depus un efort uriaș și am avut mereu pasiune arzătoare gândindu-mă la eveniment.

Deși știam că va fi o provocare să iau parte la Jocurile Olimpice, știind cât de greu este gestionată pandemia de coronavirus, am făcut totul cu pasiune.

ADVERTISEMENT

Tot ce simt acum e tristețe, de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng. Sunt foarte trist. Decizia de a nu-i lăsa pe oameni în tribune este mai degrabă emoțională, decât bazată pe cifre”, a declarat Kazunori Takishima.

În ciuda dezamăgirii, nu are de gând să renunțe la visul său

Dornic să-și susțină favoriții și să doboare recordul mondial pentru participarea la evenimentele olimpice, japonezul a plătit aproape 40.000 de dolari pe cele 197 de bilete achiziționate pentru el și un grup de prieteni.

ADVERTISEMENT

Nici măcar gândul că banii îi vor fi cât de curând restituiți nu poate șterge amărăciunea provocată de interzicerea accesului în tribune la actuala ediție a competiției, programată în perioada 23 iulie – 8 august. Cu toate aceasta, va continua să lupte până în ultimul moment pentru visul său.

Sunt foarte dezamăgit de guvernul japonez și de comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice pentru această decizie. Eu voi continua să merg la toate evenimentele până când voi muri.

ADVERTISEMENT

Cât încă sunt capabil să merg, plănuiesc să merg la toate Jocurile Olimpice de acum înainte. Voi doborî recordul într-o bună zi, sunt convins”, a mai spus Kazunori Takishima.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1