Sport

EXCLUSIV. DRAMA unui stelist! „Tată, n-o mai BATE pe mama!”

Gabi Matei, unul dintre cei mai controversaţi fotbalişti transferaţi de Gigi Becali, a trăit o perioadă de calvar. FANATIK vă dezvăluie povestea nefardată a dramei prin care a trecut fostul...
14.07.2015 | 00:11
EXCLUSIV DRAMA unui stelist Tata no mai BATE pe mama

Gabi Matei, unul dintre cei mai controversaţi fotbalişti transferaţi de Gigi Becali, a trăit o perioadă de calvar. FANATIK vă dezvăluie povestea nefardată a dramei prin care a trecut fostul internaţional de tineret.

Un transfer la Steaua reprezintă pentru majoritatea fotbaliştilor români un vis împlinit. Pentru Gabi Matei visul s-a transformat însă rapid în coşmar. Şi nu doar din cauza lui, ci şi a tatălui.

A crescut într-o familie modestă

La scurt timp după Revoluţie, într-o iarnă grea în care incertitudinea plana asupra României, într-o familie modestă din Curtea de Argeş se năştea Gabriel Eugen. Era al treilea băiat al Otiliei şi al lui Vasile Matei. Oameni simpli, aceştia i-au impus pe cît au putut drumul în viaţă, cerîndu-i să se axeze pe şcoală. Aşa a şi făcut mezinul familiei Matei pînă la 12 ani, cînd a descoperit o pasiune mai mare decît învăţatul, fotbalul. De atunci, pentru el nu a mai existat decît o singură dorinţă: să ajungă cîndva precum idolii săi de la televizor. De mic, Gabriel a fost obişnuit cu neajunsurile. Pentru a face rost de bani, tatăl său era mai mult plecat de acasă. Apoi, cînd devenise deja adolescent, mama lui a luat drumul Italiei, unde avea grijă de bătrîni. Totul pentru ca el şi fraţii săi să ducă un trai decent.

„O rupea cu bătaia!”

Timpul a trecut, iar Gabriel a crescut. A ajuns fotbalist profesionist şi, la 21 de ani, prindea transferul vieţii lui, semnînd cu Steaua Bucureşti. Ceea ce părea a fi un vis minunat a ajuns în scurt timp un calvar de nedescris. Apropiaţi ai fotbalistului fac dezvăluiri cutremurătoare: „S-a scris mult despre accidentările sale şi despre viaţa extrasportivă ca principale cauze pentru care el nu a confirmat la Steaua. Puţină lume ştie însă prin ce a trecut acest băiat. Tatăl lui o rupea cu bătaia pe mama lui!”, sună mărturisirea şoc a surselor FANATIK.

Fugea în miez de noapte ca să îşi liniştească părinţii

Povestea este pe cît de intrigantă, pe atît de cutremurătoare. „Au fost multe momente groaznice. Numai el ştie de cîte ori pleca în miez de noapte spre Curtea de Argeş, pentru a-şi calma tatăl violent. Acesta a dat în patima alcoolului şi i-a făcut doamnei Otilia viaţa un coşmar. Îl implora să nu o mai bată, mai ales că aceasta era şi bolnavă”, continuă sursele noastre.

I-a dat şi bani tatălui ca să îşi scape mama

Disperarea că părinţii săi nu se mai înţeleg şi că mama lui are de suferit l-au determinat pe fotbalist la un gest extrem. Acesta i-ar fi oferit tatălui său o sumă de bani pentru a-şi construi o casă, separat de cea în care locuia soţia lui. „S-a auzit că i-ar fi dat tatălui aproape zece mii de euro pentru a se muta din casa mamei sale. A încercat pe cît a putut să îşi ajute părintele, chiar dacă acesta, poate, nu merita. Ăsta e adevărul despre Gabi Matei şi lumea trebuie să îl ştie şi să nu îl mai judece atît de aspru”, încheie cunoscutul jucătorului.

De la „pariul lui Meme” la cel mai ghinionist stelist

În momentul aducerii sale de la Pandurii la Steaua, în iunie 2011, Gabi Matei era considerat febleţea lui Meme Stoica, omul care a insistat pentru transferul său. Nici nu se uscase bine semnătura pe contract, că jucătorul încasa prima lovitură de la soartă: ruptură musculară, în urma căreia a stat două luni pe marginea terenului. Ce a urmat apoi cu greu poate fi descris şi de doctori. Fişa medicală a fundaşului dreapta este un adevărat scenariu horror! Tot în 2011, Matei a mai suferit un edem muscular şi o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul piciorului drept (6 luni de pauză). Nu şi-a revenit bine că, în iunie 2012, suferea o leziune la meniscul aceluiaşi genunchi. Trei luni de refacere şi apărătorul spera că va lua sfîrşit chinul… Fals! În noiembrie 2012, meniscul a cedat definitiv: ruptură şi încă o jumătate de an pe tuşă! Primăvara lui 2013 nu a adus nici ea veşti bune. Preferatul lui Meme a avut nevoie de o operaţie de înlocuire a ligamentului şi a primit verdictul necruţător: alte 6 luni în afara terenului. O înşiruire înfiorătoare de probleme medicale care au avut repercursiuni grave şi asupra psihicului stelistului.

Şi-a tăiat iubita pe mînă cu un cuţit!

Nici pe plan extrasportiv Gabi Matei nu a avut mai mult noroc. Ajuns în Bucureşti, jucătorul a fost rapid acaparat de viaţa de noapte furibundă a Capitalei. Statutul de fotbalist la Steaua a fost ca un magnet pentru una dintre devoratoarele Ligii 1, Mădălina Pamfile. Aceasta i-a luat rapid minţile lui Matei, iar relaţia lor a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal. Un episod consumat în timpul acestei idile năbădăioase l-a făcut pe Gigi Becali să exclame, în direct, la TV, că jucătorul său este „bolnav psihic”! Momentul a fost povestit cu lux de amănunte chiar de Mădălina Pamfile: „Mă sună la 4 dimineaţa să-mi ureze să mor. Îmi spune că eu i-am stricat imaginea. Parcă eu l-am pus să mă taie cu cuţitul… Eu nu vreau să-i fac rău, niciodată nu am recunoscut că m-a tăiat, dimpotrivă, am zis că am căzut peste o sticlă. Chiar nu-i doresc rău, nu vreau să se creadă că el e un băiat agresiv”, spunea Pamfile după ce tabloidele dezvăluiseră că fotbalistul Stelei îşi tăiase iubita pe mînă.

S-a făcut de rîs cu sîrbul Nikolici: au vomitat în taxi!

Cel mai scandalos episod pentru imaginea publică a lui Gabi Matei s-a petrecut în octombrie 2012. După o seară în care a băut cu sîrbul Nikolici într-un club de fiţe din Capitală, Matei a clacat fizic. Astfel, împreună cu colegul său au oferit un show grotesc, filmat de paparazzii celor de la Cancan. Steliştii nu au mai rezistat şi, la plecarea din club, în timp ce se aflau într-un taxi, au vomitat! Secvenţele uluitoare l-au scos din minţi pe antrenorul de atunci al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, care a decis ca ei să fie aspru sancţionaţi din punct de vedere financiar, lucru care ulterior s-a şi întîmplat, Matei fiind amendat cu 25% din valoarea contractului pe acel an!

Prietena lui a crezut că a vrut să se sinucidă

În aprilie 2013, Gabi Matei a fost din nou protagonistul unui incident incredibil. Fotbalistul s-a certat cu prietena sa la telefon şi i-a spus acesteia că s-a tăiat la mînă. Tînăra, speriată că stelistul ar fi putut să încerce să se sinucidă, a sunat la 112, iar cei de acolo au trimis la adresa indicată o ambulanţă şi Poliţia. În momentul în care oamenii legii au ajuns la uşa apartamentului, Matei s-a speriat şi a devenit foarte agitat, mai ales că, se pare, consumase şi ceva alcool în seara cu pricina. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl încătuşeze şi l-au transportat la Spitalul Floreasca, unde doctorii i-au pansat rana de pe antebraţul stîng, care fusese provocată în momentul în care jucătorul a spart un obiect de sticlă din casă.

„În acest moment construim la Steaua pentru viitor. Să ne gîndim la Gabi Matei şi Mihai Costea, care vor veni din vară! În acest sezon nu mai putem face prea multe, de aceea transferăm pentru viitor. Acum discutăm şi pentru Chiricheş, sper să vină şi el din vară” (Meme Stoica, în 2011)

“În Italia, în loc să facă recuperare, Gabi Matei s-a dus cu fel de fel de curve după el. I-am transmis lui Meme să mai încercăm cu el dacă vrea. Dacă nu, asta e. El a revenit în Bucureşti şi gata, la păsărică! Aşa nu face nimic, o să-l trec la pierderi” (Gigi Becali)

“Am vorbit cu Matei. Mi-a zis că toată lumea a luat banii, numai el nu. Are de luat banii pe vreo două luni. Cică vrea să vină la mine, la Palat. I-am zis: «Păi, ce să faci, mă, la Palat?! Pentru ce să-ţi dau eu, mă, bani, dacă n-ai jucat nimic?! Eu cînd îţi ziceam să o laşi pe Pamfile…” (Gigi Becali)

7 meciuri în 4 sezoane a jucat Gabi Matei pentru Steaua

600.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Matei de la Pandurii