ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Suma exactă pe care Pablo Cortacero a trimis-o în conturile lui Dinamo. Fanatik confirmat

Autor: Cristi Coste | 15.12.2020 | 13:53
Suma exactă pe care Pablo Cortacero a trimis-o în conturile lui Dinamo. Fanatik confirmat
Asta e suma exactă pe care Pablo Cortacero a trimis-o în conturile lui Dinamo: 550.000 de euro © FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Pablo Cortacero și investitorii spanioli care au anunțat că au cumpărat Dinamo de la Ionuț Negoiță au băgat până acum în conturile clubului 550.000 de euro, aceștia fiind toți banii pe care i-au „investit” din august încoace.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 decembrie, ora 13:54 / Radu Birlică, director de marketing al lui Dinamo, a confirmat informaţia prezentată în exclusivitate de FANATIK în legătură cu banii aduşi de Pablo Cortacero în conturile clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

“Din ce știu, Pablo Cortacero a investit în jur de 500.000 – 550.000 de euro, bani care s-au dus spre cheltuielile curente ale clubului, spre foștii angajați. Ultimii bani au venit în august, nu știu exact unde s-au dus banii. Eu am venit în octombrie și de-atunci n-au mai venit banii”, a declarat Radu Birlică la PRO X.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 4 noiembrie, ora 23:59

FANATIK a aflat că acești 550.000 de euro au fost folosiți în principal pentru achitarea unor datorii către terți, iar această săptămână va fi foarte importantă pentru continuarea proiectului spaniol din „Ștefan cel Mare”. Ba chiar săptămâna decisivă, o numesc cei de la club.

Pablo Cortacero a trimis în conturile lui Dinamo, în cele două luni și jumătate de „mandat” 550.000 de euro! E suma totală cu care au venit spaniolii până acum

Tot ceea ce se întâmplă la Dinamo în ultimele luni nu are un răspuns concret sau o explicație cât de cât plauzibilă. Pablo Cortacero s-a anunțat pompos ca reprezentantul grupului de investitori care l-au convins pe Ionuț Negoiță să le cedeze Dinamo, apoi s-a apucat de treabă. Sau cel puțin asta credeau și sperau fanii lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Totul a fost roz în primele săptămâni. A fost adus Cosmin Contra ca antrenor, așa cum anunța exclusiv FANATIK în ziua când Negoiță și Cortacero au bătut palma, apoi s-a trecut la transferuri. Iar campania a fost una ce s-a dorit spectaculoasă. Și chiar este dacă ne gândim doar la salariile oferite unor foști colegi ai lui Messi sau Cristiano Ronaldo.

Dar problemele au venit din două părți și continuă să rămână nerezolvate. Una este partea financiară, pentru că injecția de capital se lasă prea mult așteptată, apoi partea sportivă. Dinamo este într-o criză teribilă de rezultate în ciuda achizițiilor, Contra bifând deja recordul negativ al carierei sale, patru eșecuri la rând!

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește partea financiară, FANATIK a reușit să afle care este suma exactă pe care Pablo Cortacero, ca reprezentant al celor care pretind că dețin Dinamo, a virat-o în conturile clubului. Este vorba, de la mijlocul lunii august până acum, de 550.000 de euro! Departe de cele minim 5 milioane de euro pe care le anunța Cortacero.

Dinamo așteaptă de la Cortacero alți 400.000 de euro până în week-end pentru o „liniște temporară” în vestiar și în club

Iar perspectivele nu aduc prea multă speranță pentru toți cei de la Dinamo. Pablo Cortacero este blocat momentan în Spania, fiind depistat pozitiv la Covid, motiv pentru care și-a anulat revenirea în România programată pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că Dinamo nu va avea o soartă bună, dacă spaniolii nu aduc urgent banii. Acest club se va întoarce la Negoiță dacă nu își va primi banii. Ceea ce mi se pare fabulos este că a permis ca acești spanioli să aducă jucători cu 30.000 euro salarii pe lună, dar nimeni nu a putut să se gândească: „dar dacă oamenii ăștia nu aduc banii? Îmi pun clubul înapoi în brațe și eu cum îl susțin? Eu mă duc în faliment”. Până la urmă, care o să fie groparul lui Dinamo? De ce în Spania nimeni nu îți permite să cumperi un club de fotbal până nu te verifică la sânge, dacă ești solvabil sau nu? De ce LPF și FRF au lăsat să se întâmple așa ceva?” – Anamaria Prodan

Această săptămână este „decisivă”, cum spun cei de la club. Cortacero a transmis, prin omul său de la București, directorul general Alex Couto Lago, că problemele financiare se vor rezolva curând. Nu e prima oară când Cortacero îndeamnă la calm, la liniște și la încredere. Probabil nici ultima!

Cert este că, din informațiile FANATIK, pentru a avea „o liniște temporară”, în conturile lui Dinamo trebuie injectați până la finalul acestei săptămâni încă 400.000 de euro. E suma minimă pe care Cortacero (sau cei de lângă el) trebuie să o trimită pentru a evita o implozie ce pare inevitabilă.

ADVERTISEMENT

Cei 230.000 de euro veniți din drepturile TV, folosiți pentru achitarea unor restanțe salariale

În afara celor 550.000 de euro care au intrat în conturile clubului dinspre partea spaniolă, au mai venit și banii din drepturile TV, rata de 230.000 de euro. Această sumă a fost folosită în principal pentru achitarea unor salarii restante jucătorilor, dar oricum nu s-a ajuns cu banii la zi. Fiecare elev al lui Contra, plus antrenorul și cei din staff-ul tehnic, au minim o lună de întârziere.

În același timp trebuie notat faptul că spaniolii lui Cortacero au obținut acceptul lui Ionuț Negoiță de a amâna prima rată din banii pentru care s-a bătut palma pe 13 august 2020. Această rată este de aproximativ 150.000 de euro, iar Negoiță a fost de acord cu solicitatea celor care l-au ajutat, momentan (?), să scape de Dinamo!

„El nuevo Dinamo e tot vechiul New Dinamo. Nu cred că s-a schimbat nimic. Mă mir că nu există interesul factorilor de răspundere, o eventuală sesizare a Federației: care este sursa banilor acestor investitori spanioli? Eu am auzit de pe stradă că ar fi un fond de investiții care nu ar fi reglementat și recunoscut în nicio țară europeană. Lucruri de genul acesta atrag alte probleme. Spălare de bani, mai pe scurt. Nu știu dacă e adevărat, sper să nu fie, dar totuși ar trebui făcut un control. Acest fond de investiții care vrea să resusciteze clubul Dinamo ar trebui verificat” – Marcel Pușcaș la ProX

Cosmin Contra a fost primul care a tras semnalul de alarmă, confirmând informațiile Fanatik

Cosmin Contra a fost, cel puțin pentru suporterii lui Dinamo, principalul garant al proiectului spaniol. Aducerea antrenorului cu care „câinii” au fost la un pas de titlu acum trei ani a produs mare încredere în administrația lui Cortacero.

Dar, cu timpul, inclusiv Cosmin Contra a devenit extrem de tensionat din cauza faptului că nu se rezolvau problemele financiare. Că una i s-a prezentat lui ca proiect și altceva se întâmplă în realitate. Înainte de meciul lui Dinamo de la Sepsi, FANATIK a dezvăluit că tehnicianul este foarte îngrijorat de cum merg lucrurile la club. „Nu știe ce să mai creadă”, au povestit apropiații antrenorului.

„E faliment ceea ce se întâmplă la Dinamo. V-am spus-o de atâta timp, dar nimeni de acolo nu vrea să creadă. Sunt datorii de minimum 1,5 milioane de euro, iar spaniolii ăștia nu au adus un euro de trei luni de zile” – Dănuț Lupu

Contra a confirmat ulterior informațiile noastre. Lăsând deoparte rezultatele dezastruoase de pe teren, pentru care își asumă răspunderea, Cosmin Contra a vorbit și despre situația financiară a proiectului care-și propune(a) să schimbe fața fotbalului dinamovist.

Nu s-au făcut acele plăți care trebuiau să se facă până acum… există o neliniște din partea tuturor la acest nivel. Sunt speranțe că în cel mai scurt timp se vor regla aceste lucruri, iar atunci putem să vorbim despre acest grandios proiect de la Dinamo. Și eu sunt neliniștit, pentru că lucrurile întârzie să se așeze”, a declarat tehnicianul lui Dinamo.

  • 400.000 de euro este, aproximativ, fondul de salarii lunar al jucătorilor de la Dinamo în acest moment
  • 85.000 de euro era fondul de salarii lunar la Dinamo pe finalul „domniei” lui Ionuț Negoiță la Dinamo
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!