Sport

Fanatik a aflat sumele halucinante pe care le cer spaniolii care au dat-o în judecată pe Dinamo! Clubul, în pragul colapsului. Exclusiv

Foştii jucători spanioli de la Dinamo îşi cer drepturile financiare, iar factura nu este deloc mică. Peste un milion de euro vor trei fotbalişti.
17.07.2021 | 15:30
Fanatik a aflat sumele halucinante pe care le cer spaniolii care au dato in judecata pe Dinamo Clubul in pragul colapsului Exclusiv
300.000 de euro cere Borja Valle de la Dinamo. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea lui Pablo Cortacero ca investitor la Dinamo, în august 2020, totul părea lapte şi miere în clubul din Ştefan cel Mare. Au fost aduşi mulţi jucători cu CV-uri de multe ori interesante, iar Cosmin Contra instalat ca antrenor principal. Se anunţa un sezon plin de glorie, iar suporterii se gândeau deja la titlu şi la cupele europene.

Totul s-a spart ca un balon de săpun, iar „salvatorii“ lui Dinamo s-au transformat rapid în groparii echipei. Pentru că jucătorii spanioli aduşi de noua conducere au venit pe salarii imense pentru Liga 1.

ADVERTISEMENT

Şi cum robinetul de bani n-a fost niciodată deschis, acei fotbalişti au sfârşit prin a pleca de la club. Dar şi-au căutat dreptatea în instanţe şi vor să-şi primească toţi banii prevăzuţi în contracte, sume care ar putea să o îngroape definitiv pe Dinamo.

FANATIK a aflat ce salarii au avut spaniolii de la Dinamo şi, mai mult, ce pretenţii financiare mai au de la clubul din Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Câţi bani vor fotbaliştii spanioli de la Dinamo

Într-un interviu exclusiv, Cornel Ţălnar a dezvăluit, cu subiect şi predicat, ce o aşteaptă pe formaţia din „Groapă“, şi anume, un foarte probabil drum spre… groapă.

Din afirmaţiile „Ţânţarului“, pe Dinamo o aşteaptă o factură de 1,2 milioane de euro doar pentru 3 dintre jucătorii care au trecut prin Ştefan cel Mare în perioada Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT

„Când îi dai lui Borja Valle 90.000 de euro pe trei luni, apoi vrea încă 300.000 de euro, când îi dai lui Lopez 50.000 de euro, iar apoi vrea încă 400.000 de euro. Sau portarul Rene Hinojo, care a apărat două meciuri și nu puteai să îl pui portar nici la Hotelul Lido sau Ambasador, îi dai 25.000 de euro pe lună, iar acum cere încă 500.000 de euro…“, a declarat supărat Cornel Ţănar, în exclusivitate pentru FANATIK.

El a mai precizat că toate contractele pe care le-a făcut Dinamo în acea perioadă au fost foarte mari, cel mai mic situându-se la 12.000 de euro lunar, iar cel mai mare, la 35.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mic salariu pe care spaniolii l-au făcut a fost cel al lui Ante Puljic, de 12.000 de euro. Au fost salarii între 12.000 și 35.000 de euro la Dinamo“, a mai spus Cornel Ţălnar.

Borja Valle, gaură de 390.000 de euro pentru 10 meciuri

Borja Valle a semnat cu Dinamo pe 4 septembrie 2020 şi a părăsit clubul patru luni mai târziu, pentru Real Oviedo (liga secundă din Spania), care a renunţat la el la finalul sezonului 2020-2021. Pentru alb-roşii, a evoluat în 10 partide, nouă de campionat şi una de Cupă. A debutat pe 11 septembrie 2020, iar ultimul meci a fost pe 28 noiembrie acelaşi an.

În perioada petrecută în Ştefan cel Mare a fost unul dintre jucătorii buni, cu 5 goluri marcate şi un assist. Rămâne în memoria microbiştilor cu golul extraterestru din meciul de debut cu FC Botoşani. A înscris cu un şut din propria jumătate de teren.

Isma Lopez, mai scump decât Borja Valle

Tot la începutul lui septembrie, pe 1, fundaşul stânga Isma Lopez ajungea în curtea lui Dinamo. Pleca pe 31 ianuarie 2021, după doar 9 partide. Cu excepţia unui meci cu Universitatea Craiova, pe 18 octombrie, a jucat în aceleaşi meciuri ca Borja Valle.

În cazul lui, factura totală este chiar mai mare decât în cazul colegului Borja Valle, 450.000 de euro. În prezent, evoluează la Racing, club de liga a treia spaniolă.

Rene Hinojo, 200.000 de euro pe meci

Cel mai scump dintre cei trei amintiţi se doveşte veteranul portar Rene Hinojo. Cu un salariu negociat de 25.000 de euro lunar şi un contract de doi ani, a dat lovitura la şi lui Dinamo.

A apărat în 3 jocuri, 0-1 cu U Craiova şi 0-2 cu Sepsi în Liga 1, plus un 3-0 cu Viitorul în Cupă. Dacă îşi va primi toţi banii de la Dinamo, va strânge aproape 600.000 de euro, pentru cele 3 jocuri. La 200.000 de euro pe meci, îi face invidioşi şi pe jucătorii-vedetă din Premier League. În prezent, Rene Hinojo e legitimat la Atletico, în Spania. Nu la Madrid, ci la Baleare, în liga a treia.

ADVERTISEMENT